Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Embape prekinuo zavet ćutanja: Znaću gde ću da igram naredne sezone do početka Eura

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 18:01

“Pritisak od strane Makrona? Da li vidite na meni da je nešto uticalo negativno“, pita se Francuz

Prvi put od 3. januara i utakmice francuskog Superkupa protiv Tuluza Kilijan Embape pojavio se pred novinarima, spreman da priča javno o svemu.

Kapiten Francuske stigao je zajedno sa selektorom Didijeom Dešanom na konferenciju za medije pred duel sa Nemačkom (subota, 21.00) i naravno, svi su jedva čekali da mu postave pitanje o njegovoj budućnosti. Toliko toga napisano je prethodnih sedmica i meseci o navodnom dogovoru sa Real Madridom i odlasku iz Pari Sen Žermena, pa je javnost poželela da od njega čuje ima li zapravo istine u bilo čemu što je izgovoreno i objavljeno u prethodnom periodu?

Izabrane vesti

“Znaću do početka Eura gde ću da igram“, rekao je Embape i nastavio:

“Biću fokusiran na Evropsko prvenstvo kada dođe vreme za to. Sada sam koncentrisan na ono što nas čeka, a to je Nemačka“.

Insistirali su novinari na tome da izvuku nešto više od Francuza, ali on se nije dao...

“Kada dođe dan da nešto objavim – objaviću. Žao mi je što moram da vas razočaram, ali nemam ništa 'sočno' da podelim sa vama. Taj dan (za objavu) će doći“.

No, ni to nije zaustavilo francuske novinare da ga još malo 'čačnu' o verovatno najvažnijoij temi...

“Za mene to sada nije tema razmišljanja. Sada sam jedino fokusiran na to kako da postignem het-trik, više mi to znači nego razmišljanje da li ću ostati ili ne. Svi u reprezentaciji smo fokusirani na ono što nas čeka“.

A to je, kako rekosmo, prijateljski meč sa Nemačkom.

“Moramo da pokažemo mišiće ovog leta. Pred nama je sjajan test. Nećemo imati Grizmana, pokušaćemo da nadoknadimo njegov izostanak najbolje što možemo. On je nezamenjiv i jako bitan igrač za nas. Ali, kada nema prve opcije, treba videti koje su druge. Nemačka je jedan od najboljih timova na svetu, iako skoriji rezultati nisu bili najbolji“.

Što je još zanimljivije, Embape ne odustaje od ideje da ovog leta veže učešća na Euru i Olimpijskim igrama!

“Nisam razgovarao o tome sa ljudima iz PSŽ. Oduvek mi je bila ambicija da igram na Olimpijskim igrama. Međutim, to je nešto o čemu ne mogu sam da odlučim. Odluka (o tome da li ću igrati) uvek je na istoj osobi. Ne mogu da kažem ništa više, ne znam da li će me pustiti (da igram OI). Ne spajam Euro i Olimpijske igre kao istu stvar, tako da ne vidim nikakav rizik u svemu tome“.

Bio je nedavno u Jelisejskoj palati, na večeri sa predsednikom države Emanuelom Makronom i Emirom od Katara, pa je medije zanimalo da li oseća pritisak sa njegove strane?

“Da li vidite na meni da je nešto uticalo negativno? Razmišljam samo o stvarima koje se dešavaju na terenu. Moj cilj je da uvek igram najbolje. Ne razmišljam o nečemu sa strane“.

Na kraju, još malo o svojoj budućnosti, sada više iz ugla onoga što ga čeka do kraja sezone sa PSŽ-om.

“Cilj je da ostanemo u maksimalnom fokusu u svim takmičenjima. Moja budućnost sa tim nema veze. Svi u klubu razmišljaju samo kako da završe sezone najbolji mogući način“.


tagovi

Kilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2024Real MadridPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara