Aleksandar Stefanović (©Starsport)
Aleksandar Stefanović (©Starsport)

Stefanović zasijao u crveno-belom: Imali smo viziju, Ivica nas je držao vojnički

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 16:17

"Ovo je baš veliki iskorak i za mene lično i za klub i sve ove momke", rekao je srednji bloker Crvene zvezde

Poslednji poen osvojio je baš on. Stavio je tačku Aleksandar Stefanović na majstoricu i tako pritisnuo dugme za eksploziju. Trčali su igrači, grlili se treneri, skakali navijači... Emocije se više nisu skrivale, proslavljala se titula koja je vraćena na Marakanu posle osam godina čekanja.

Pamtiće ovo veče kao jedno od najlepših u životu. Ostaće 26. april 2024. zapisan posebnim slovima u njegovom kalendaru.

Izabrane vesti

Prošlog leta Stefanović je napustio Ribnicu i preselio se u glavni grad. Došao je nečujno, a sezonu završava u velikom stilu. Bio je nezamenljiva karika Jevtićeve ekspedicije na putu ka cilju.

"Kad sam dolazio nisam mogao da zamislim da će biti ovakva sezone. Stvarno sam iznenađen sa ovim momcima. Od prvog dana kada smo se skupili, imali smo zajedničku viziju. Trudili smo se i borili sa Ivicom. Ponosan sam na sve", u dahu je pričao za Mozzart Sport Aleksandar Stefanović.

Na početku sezone Zvezda je vezala dva poraza - od Spartaka i Radničkog, ali takav početak nije uzdrmao ekipu.

"Nije bilo lako na startu, jer nismo bili kompletni. Egipćanin Omar nije bio registrovan za prva dva kola. Zapravo, nije ni za treće, ali smo uspeli da se izborimo sa Starčevom i da trijumfujemo. Onda smo krenuli niz pobeda i sve je bilo bolje".

(©Starsport)(©Starsport)

Korak po korak podizala se ekipa, a samo ka napred išao je i sam Stefanović.

"Napredovao sam stvarno mnogo od dolaska. Uz Ivicu se baš kvalitetno radilo, on nas je držao vojnički. Najviše osećam da sam bolji u bloku - to mi je falilo. Na tome sam radio prilično. Svakako mi znači ovakva sezona za dalje. Baš veliki iskorak i za mene lično i za klub i za ove momke".

Poslednji put Crvena zvezda je uzela titulu 2016. godine, kada je u finalnoj seriji pobedila Vojvodinu.

"Tad sam krenuo da treniram odbojku u školici u Vrnjačkoj Banji. Skupljao sam lopte pored terena", uz osmeh se prisetio Aleksandar.

Ni sinoć nije skidao osmeh sa lica - atmosfera je definitivno bila za pamćenje.

"Nikada nisam igrao u ovakvom ambijentu. Hvala navijačima na ovome, hvala svima koji su ispunili dvoranu. Drago mi je što smo videli punu Banjicu posle ko zna koliko vremena".

Poslednja utakmica finala završila se brže nego što je bilo ko očekivao...

"Ja sam mislio da će biti teško kao na trećem i četvrtom meču. Delovalo mi je da će ići majstorica u pet setova, ali mi smo ušli smirenih glava i znali smo šta nas čeka".

Možda je došao kraj klupske sezone, ali to je ujedno i početak reprezentativne.

"Poziv selektora Kolakovića je došao kao vrhunac ove sezone. Javio mi je trener Ivica da sam na spisku... Stvarno je neverovatan osećaj što ću biti među tim momcima. Ogromna je konkurencija na poziciji srednjeg blokera, imamo vrhunske igrače, verujem da ću uz njih napredovati", podvukao je Aleksandar Stefanović.



tagovi

Aleksandar StefanovićOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara