Luis Dijaz (Foto: Reuters)
Luis Dijaz (Foto: Reuters)

Luis Dijaz podelio PSŽ: Katarci ga hoće kao zamenu za Embapea, Kampos bi nekog mlađeg

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 02:12

Antero Enrike navodno je već stupio u kontakt sa agentom kolumbijskog igrača; Liverpul trenutno nije otvoren za pregovore, ali...

Pred Pari Sen Žermenom je leto velikih odluka, a jedna od glavnih odnosiće se na pitanje - ko će naslediti Kilijana Embapea? Kapiten Francuske reprezentacije napustiće po završetku sezone Park prinčeva te će apsolutni prioritet aktuelnog šampiona Parižana biti da tokom predstojećeg prelaznog roka pronađu zamenu za fudbalera od kojeg su rezultati prethodnih uglavnom zavisili.

Otkako je Embape saopštio svoju odluku čelnicima kluba, francuski mediji pišu o njihovoj nameri da na leto pojačaju sve tri linije tima po jednim zvučnim imenom. Kada je reč o napadu konkretno, Futmerkato donosi i ime. U pitanju je Luis Dijaz.

Izabrane vesti

Kolumbijski El Pais i francuski RMC pisali su prethodne nedelje da je Pari Sen Žermen vrlo zainteresovan za levo krilo Liverpula, a Futmerkato, odnosno njegov transfer guru Santi Auna, u sredu donosi informaciju kako je Dijaz prioritet čelnika Parižana kada je reč o pojačanju u ofanzivnom delu ekipe. Odnosno prioritet većine njih.

Pomenuti izvor tvrdi da je 27-godišnji Kolumbijac najveća želja katarskih vlasnika, koji se uzdaju u svog nekadašnjeg sportskog direktora Antera Enrikea čija bi poznanstva mogla da budu od velikog značaja. I dalje uključen u transfer aktivnosti francuskog šampiona, Enrike je u dobrim odnosima sa Dijazovim agentom Raulom Paisom da Kostom, sa kojim se upoznao još tokom perioda u Portu, odakle je Dijaz i otišao u Liverpul pre nešto više od dve godine. Navodno, Enrike ga je već kontaktirao kako bi iskazao interesovanje katarskih vlasnika za njegovog klijenta.

Njihova namera je da nastave sa planom koji su započeli prošlog leta, a koji glasi: manje zvezda, više kolektiva. Dijaz se u tu filozofiju navodno idealno uklapa, i mada je strateški savetnik kluba Luis Kampos saglasan sa ovom idejom, RMC tvrdi da Portugalac nije za Dijazov dolazak. Kampos bi radije na pomenutoj poziciji video mlađeg igrača sa većim prostorom za napredak.

Futmerkato na kraju napominje da Liverpul, za koji je Dijaz ugovorom vezan do leta 2027. godine, trenutno nije otvoren za prodaju, ali ostaje da se vidi kakav će po tom pitanju biti stav naslednika Jirgena Klopa, odnosno kako će novi sportski sektor engleskog kluba reagovati u slučaju da na Enfild stigne ponuda za Dijaza.


tagovi

Luis DijazLiverpulAntero EnrikeLuis KamposPari Sen ŽermenTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara