Miloš Degenek (©Starsport)
Miloš Degenek (©Starsport)

Degenek: Ubeđen sam da osvajam Ligu šampiona, želim da budem kao Čolo Simeone

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 12:49

Fudbaler Crvene zvezde veruje da će po završetku igračke karijere biti uspešan trener

Sve do 2018. godine Miloš Degenek nije bio preterano poznat ljubiteljima fudbala u Srbiji, a onda se sve okrenulo u roku od dva meseca. Reprezentativac Australije stigao je među crveno-bele krajem juna, a svega 60 dana kasnije izrastao je u jednog od najvećih junaka Zvezdinog prvog plasmana u Ligu šampiona.

Defanzivac iz Knina jedan je od samo dva igrača koji su u tri mandata nosili dres šampiona Srbije u 21. veku (uz Nenada Milijaša), a u razgovoru za podkast "Fantazi triling", govorio je o velikoj želji da u budućnosti postane trener.

Izabrane vesti

"Ubeđen sam u to da ću da osvojim jednog dana Ligu šampiona kao trener. U to sam ubeđen".

Na pitanje da li bi više voleo da bude trener kao Pep Gvardiola ili Jirgen Klop, Degenek je bio kratak i jasan.

"Biću kao Čolo Simeone".

Izdvaja 30-godišnji štoper jednog trenera kog posebno ceni.

"Angelos Postekoglu me je uveo u reprezentaciju, kasnije me je trenirao u Jokohami. On je svojeglav, drži se svojih principa, jednostvano je takav... Dobar sam sa njim i sa njegovim pomoćnicima, prvom prlikom kad budem mogao da odem u Englesku, biću par dana njihov gost, jer me mnogo zanima kako funkcioniše sistem u jednom tako velikom sistemu kakav je Totenhem. Želim da jednog dana budem trener i to bi mi baš koristilo".

Osvrnuo se Degenek na svoju dosadašnju karijeru i naznačio život u Japanu kao jedinstven doživljaj.

"Igrao sam u dosta klubova, u Americi sam bio u malom gradu, ali je to organizacija koja je ubedljivo najbolja. Sa druge strane Japan je nešto posebno, od arhitekture, kulture, pa sve do fudbalske lige koja je i dalje mlada. Namerno sam izostavio Zvezdu iz ove priče, svima je jasno šta mislim o Zvezdi jer sam se u nju tri puta vraćao. Niko ne može da mi kaže da voli Zvezdu više od mene, mislim da smo se samo Milijaš i ja po tri puta vraćali..

Najčuveniju pobedu u postbarijevskoj eri Zvezda je izvojevala u novembru 2018, kada je na Marakani srušen Liverpul (4:0).

"Ko se tome nadao... Niko nije verovao, pa ni mi, pošto smo tamo izgubili 4:0. Mi smo tom pobedom mnogo poremetili grupu i tako malo 'zeznuli' Liverpul. Bilo je nerealno čuvati Van Dajka, sećam se da sam dobio prvi duel i da sam bio veoma uzbuđen, skočio sam više od njega. To je gromada od čoveka, ima 105 kilograma, a ja 80. On svaka tri dana igra utakmice, i Liverpul igra utakmice u tom ritmu, mi na to nismo navikli. To je jednostavno moć", dodao je Degenek u podkastu "Fantazi triling".



tagovi

FK Crvena zvezdaMiloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara