"Bernd Holerbah (desno) i sportski direktor Jens Tod"
"Bernd Holerbah (desno) i sportski direktor Jens Tod"

Ćale, ti pravi kobasice, ja ću da treniram bundesligaša

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.01.18. | 14:52

Nemački fudbal bogatiji za jednog živopisnog stručnjaka

Bernd Holerbah (desno) i sportski direktor Jens Tod

Posrnulog bundesligaša Hamburger pokušaće da spasi Bernd Holerbah (49).

Izabrane vesti

Radi se o nekadašnjem fudbaleru ovog kluba koji je odigrao 197 utakmica i postigao četiri gola u periodu od 1996. do 2004. godine, a koji se trenerski dokazao u nižim nemačkim ligama. Počeo je karijeru kao pomoćnik, učio zanat od čuvenog Feliksa Magata, kojem je asistirao u dva navrata u Šalkeu i Volfzburgu.

Ipak, najveće dostignuće postigao je sa malenim Vircburgerom, klubom iz svog rodnog grada u Bavarskoj, koji je za tri sezone od 2014. do 2017. odveo od četvrte lige do Cvajte. Isti je napustio prošlog leta nakon ispadanja u treću ligu, a sada je dobio šansu u klubu u kome se afirmisao.

Zanimljivo, tokom pauze dok je bio bez posla otac ga je molio da se okane fudbala i preuzme porodični posao u fabrici kobasica koju familija Holerbah poseduje, ali je Bernd to odbio jer želi da se bavi trenerskim pozivom.

Očekuje ga težak posao, Hamburger je u seriji od šest uzastopnih poraza, a trenutno je pretposlednji na tabeli Bundeslige sa pet bodova manje od bezbedne zone. Sa HSV-om je potpisao ugovor do leta 2019. godine, a debitovaće u subotu na gostovanju u Lajpcigu.

(FOTO: www.hsv.de) 


tagovi

HamburgerNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara