©Star Sport
©Star Sport

Svi klubovi u Mozzart Bet Superligi dobijaju najmoderniju podlogu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 17:02

Održana sednica Izvršnog odbora FSS-a

Fudbalski savez Srbije na današnjoj sednici Izvršnog odbora doneo je odluku da modernizuje infrastrukturu i instalira najmodernije travnate podloge na svim terenima Mozzart Bet Superlige, ali i širom Srbije.

Takođe, na sednici kojom je predsedavao potpredsednik Branislav Nedimović, doneta je odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, objekata koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji. Predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji.

Izabrane vesti

Usvojen je i kalendar takmičenja za sezonu 2024/2025.

"Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja. Dijamantsku loptu“ FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović. „Zlatna lopta“ FSS pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću. Važna odluka odnosi se i na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024 – 2028. Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS. Usvojen je i Finansijski izveštaj za period 1.1. 2023 do 31.12.2023.kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu. Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS", stoji između ostalog u saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Na istoj sednici pružena je i podrška selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, njegovom stručnom štabu i igračima na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije, na danas održanoj sednici Izvršnog odbora, a na predlog Branislava Nedimovića, potpredsednika FSS, pružili su punu podršku selektoru Draganu Stojkoviću i njegovom stručnom štabu, igračima na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem, za dobar nastup na predstojećem Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Fudbalska Vlada učinila je sve da najbolji nacionalni tim u dobrom raspoloženju dočeka i počne pripreme zakazane za 1.jun, a zatim, nadamo se svi, obraduje naciju na najvažnijem reprezentativnom takmičenju u Evropi. Srbija će prvi put od osamostaljenja biti učesnik samita najboljih evropskih selekcija, motiv više da Orlovi polete i naciju učine ponosnom. Jedan tim, srcem svim", stoji u saopštenju FSS-a.


tagovi

Fudbalski savez SrbijeDragan Stojković Piksi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara