Buongiorno Italia: Ratoborni Konte i Gasperini, ne potpisuju remije protiv Reala i Liverpula

Vreme čitanja: 8min | uto. 03.11.20. | 12:55

Tutosport objavio intervju s nazivom "Na večeri s Kristijanom Ronaldom", tu su i razgovori Gazete sa Ševčenkom i Lipijem, odnosno Korijereova priča o novom trilingu Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige šampiona Real Madrid - Inter i Atalanta - Liverpul su u centru pažnje italijanskih medija. One se najavljuju kroz prizmu okršaja trenera četri tima: Zidan protiv Kontea i Gasperini protiv Klopa. Piše se puno i o Milanovim ambicijama koje postaju sve veće. Andrej Ševčenko vidi Rosonere u trci za skudeto. Svi listovi odaju i poštu velikom italijanskom glumcu i vatrenom navijaču Rome Điđiju Projetiju koji je preminuo juče u 80. godini. Tutosport je intervjuisao i omiljenog kuvara Kristijana Ronalda u Italiji koji je otkrio šta CR7 jede u restoranu i kod kuće.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik otvara današnje izdanje sa velikim intervjuom Andreja Ševčenka koji predviđa da bi Milan, sa Ibrahimovićem u aktuelnoj formi mogao da napadne i Skudeto: ”Sa Ibrom je sve moguće”. Nekadašnji as Rosonera i aktuelni selektor Ukrajine kaže da je Stefano Pioli oformio vrlo kompaktnu grupu i da je Ibra idealan lider u toj ekipi. “Zlatan je pronašao idealan ambijent za završni deo svoje karijere. Čini mi se da su sve karte dobro složene, Milan može da ode daleko. Da sam rukovodilac Miilana produžio bih Ibri ugovor, a da sam selektor Švedske vratio bih ga u reprezentaciju”, izjavio je Ševa.

U drugom tekstu posvećenom Milanu list najavljuje da bi Rosoneri, u sledećem prelaznom roku, mogli ponovo da stave na sto ponudu Salcburgu za Soboslaja. “Đavolska prilika: Soboslaj je bio već dva puta blizu Milana. Šta će ovoga puta uraditi?”, pita Gazeta.

“Real - Inter je finale. Zidan i Konte ne smeju da izgube”, najavjuje se ispod zaglavlja sudar Blankosa i Nerazura u Ligi šampiona u Madridu. Na unutrašnjim stranama se zapaža da je duel dva rivala neka vrsta baraža za prolaz u osminu finala LŠ. “Inter u gradu triplete želi da napravi zaokret u Evropi. Konte šalje Lautara protiv totema Ramosa”, ističe Gazeta da će Inter u gradu gde je pre deset godina dostigao svoj vrhunac u ovom veku pokušati da napravi odlučujući korak ka prolazu u nokaut fazu LŠ. Osim duela Lautaro Martinez - Serhio Ramos, i dvoboj Benzeme i De Fraja neće biti ništa manje interesantan na drugoj strani, kao i izazov na sredini terene između dvojice mladih lavova, Valverdea i Barele. Inter neće imati na raspolaganju Lukakua, Sensija i Vesina, dok će Sančez i Škrinjar biti na klupi pored Kontea.

Gazeta objavljuje danas i intervju sa Marčelom Lipijem koji je u Juventusu bio trener dvojice aktuelnih kormilara Real Madrida i Intera, Zinedina Zidana i Antonija Kontea. “Oni su istinski lideri. Konte je rođen da bude predvodnik dok je Zidan ćutljiv i njemu je dovoljan jedan gest”, rekao je Lipi. Bivši šef stručnog štaba Bjankonera podseća da mu Konte nije nikada do kraja oprostio što mu je skinuo kapitensku traku i dao je Alesandru del Pjeru kao i da je Zidan hteo da napusti Juve posle samo dva meseca u Torinu ali da ga je ubedio da ostane.

“Let’s go Atalanta”, naslov je na engleskom u vrhu naslovnice s kojim Gazeta bodri Boginju pred odmeravanje snaga sa Liverpulom. U podnaslovu se prenose reči dvojice trenera: Gasperini kaže da se ne zadovoljava remijem, a Klop je u svom stilu hvalio Atalantu naglašavajući da može mnogo da se nauči od tima iz Bergama.

Gasp je vrlo optimističan jer su se u poslednjem momentu oporavili Hatebur i Romero, tako da će samo Gosens, De Ron i Kaldara biti odsutni na večerašnjem meču. Prema najavama, Dea će se predstaviti sa atomskom trojkom u napadu. Gomez- Murijel- Zapata.

“Morata je starter. Alvaro se transformisao zbog Juvea i Ronalda i sad je na hijerarhijskoj lestvici ispred Dibale”, tvrdi Gazeta da će sa povratkom CR7, Dibala počinjati mečeve na klupi jer je Morata, svojim partijama, formom i zalaganjem, zaradio mesto u početnom sastavu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kako ćemo bez Mandraka?”, posvećuje naslovnicu Korijere Điđiju Projetiju popularnom italijanskom glumcu koji je juče preminuo u 80. godini i koji se proslavio ulogom Mandraka u filmu “Febbre da Cavallo”. Najveći rimski glumac, posle Alberta Sordija, bio je vatreni navijač Rome i u svakoj prigodnoj prilici je nedvosmisleno pokazivao svoju privrženost Đalorosima.

“Džeko je pronašao dva ortaka za golove”, analizira se odlična sintonija između kapitena Rome i njegovih partnera u napadačkom triju Đalorosih, Mhitarjana i Pedra. U tekstu se kaže da Džeko više nije usamljen i izolovan u Rominom napadu, te da sada igra rasterećenije jer ne leži cela odgovornost za postizanje golova na njegovim leđima. To se najbolje vidi, zapaža list, kroz sve veći broj proigravanja i asistencija Džeka za njegove saigrače. Kao kvalitativan skok u igri Rome se navodi upravo sposbonost trojice iskusnih fudbalera da se traže i pronalaze na terenu i kako se to kaže u žargonu i zavezanih očiju.

“Lacio na iglama u iščekivanju rezultata testova UEFA”, ističe Korijere da u Formelu sa velikom zabrinutošću čekaju na ishod briseva pred meč sa Zenitom, ali i da se nadaju da će Inzagi moći da ima barem iste igrače na raspolaganju kao protiv Torina. I kad smo već kod meča protiv Granata, rimski dnevnik posvećuje i tekst o psihološkoj čvrstini Lacija baziranoj na specijalnom odnosu između trenera Simonea Inzagija i fudbalera. U tekstu se kaže da je između šefa stručnog štaba i igrača izgrađeno bezuslovno poverenje i da se na tome baziraju volšebni preokreti na koje nas je navikao Lacio u poslednje vreme.

“Real - Inter, izgleda kao finale”, iskoristio je i Korijere definiciju trenera Blankosa Zinedina Zidana za večerašnje nadigravanje dva kluba. Na unutrašnjim stranama se prenosi i Konteova izjava da se on ne zadovoljava remijem i da će njegov Inter, i pored dubokog poštovanja prema Realu, pokušati da nametne svoju igru. Rimski dnevnik stavlja u prvi plan posebnu motivaciju pojedinih fudbalera: Hakimi je bivši igrač Reala i nije nikada dobio pravu šansu u Madridu, Vidal je do pre par nedelja bio igrač Barselone, a za Lautara Martinez je meč sa Realom najbolja vitrina da se preporuči Barseloni.

“CR7 krije Juventusove probleme”, ističe rimski dnevnik da su sa Ronaldovim povratkom samo kamuflirane nevolje Bjankonera i da će Pirlo morati puno da radi sa ekipom kako bi otklonio slabosti koje su se videle protiv Krotonea, Verone i Barselone.

“Insinje, potrebna je tvoja fantazija”, konstatuje Korijere da su Napolijeva dva poraza u ovoj sezoni stigla u utakmicama kada nije bilo Insinjea u startnoj postavi (protiv AZ Alkamara je ušao u poslednjih pola sata meča pošto se vraćao u tim nakon povrede). “Povratak kapitena Napolija na teren je od strateškog značaja za Rina Gatuza i zato se neće žuriti sa njegovim oporavkom kako se ne bi rizikovala nova povreda zbog njegove rovitosti”, tvrdi Korijere. “U Napoliju se nadaju da će biti fit za meč sa Rijekom, ali je verovatniji njegov povratak na travnati tepih protiv Bolonje”, dodaje rimski dnevnik.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik je i ovog jutra potvrdio svoju “ronaldocentričnost”. Svojim čitaocima, kao glavnu priču, predstavili su razgovor sa omiljenim kuvarom Kristijana Ronalda, Davidom Fjoreom koji ne ugošćava Portugalca samo u svom restoranu, već često sprema hranu i u Ronaldovoj vili. U intervjuu sa naslovom “Na večeri sa Ronaldom” Fjore je otkrio da Portugalac najviše voli njegov rižoto i da veoma vodi računa o tome šta jede i pije: gazirana i alkoholna pića ne samo da ne pije nego ih ne drži ni u svojoj kući, pastu jede samo jednom nedeljno i bazira svoju ishranu na povrću, supama, ribi i morskim plodovima. Fjore je ispričao i da ga je posebno iznenadilo što je prvi put, kada je došao da kuva u Ronaldovoj vili, posle samo par minuta, zahvaljujući svojim domaćinima, imao utisak da sprema hranu za prijatelje, a ne za klinjente.

“Artur je šofer, Mekeni kilometri”, piše Tutosport da su Brazilac i Amerikanac pokazali da su gotovo idealni partneri na sredini terena, odnosno da su komplementarni i da funkcionišu vrlo dobro zajedno. Obojica su protiv Specije pokazali da imaju veliki potencijal, ne samo pojedinačno nego i kao kompatibilan tandem u veznoj liniji koji garantuje stamenost u defanzivnoj fazi i probojnost u ofanzivnoj. List izveštava i da bi Kjelini mogao da bude na raspolaganju za meč sa Ferencvarošom, a da bi De Liht trebalo prvi put, posle operacije ramena, da bude u protokolu utakmice sa Lacijom sledećeg vikenda.

“Inter za istoriju, Dea za slavu”, predstavljaju se tako, ispod zaglavlja, večerašnji dueli Intera sa Real Madridom i Atalante sa Liverpulom. U podnaslovu se navodi da je Inter stigao bez Lukakua u grad gde je osvojio trostruku krunu pre 10 godina, a da će Atalanta protiv Liverpula pokušati da napravi podvig i rezerviše prolazak u osminu finala LŠ.

“Hajde, Interu, u Madridu se piše istorija”, podseća Tutosport na nezaboravno majsko veče pre deset godina na Santjago Bernabeu i da se Murinjov Inter spremao za meč sa Bajernom upravo na Valdebebesu gde će večeras igrati protiv Reala. List prenosi i izjavu Artura Vidala koji je demantovao da priče da se Konte promenio i da nema više entuzijazama i fanatizam koji su ga krasili u Juveu i Čelsiju: ”Konte ima još veću volju da osvoji trofeje u Interu nego kada smo bili zajedno u Juventusu. Ko kaže drugačije, ne poznaje dobro Kontea”.

“U fudbalu ne pobeđuje uvek jači”, iskoristio je Tutosport Gasperinijevu izjavu za naslov teksta u kome se najavljuje susret sa Liverpulom i mogućnost da Atalanta ipak ima na raspolaganju Hatebura, Romera i Palomina.

“Milan, u ritmu skudeta”, pedantno je Tutosport stavio na papir rezultate Rosonera posle “lokdauna” i došao do zaključka da je od izlaska iz kolektivnog karantina u junu, Milan osvojio 46 bodova, sedam više od drugoplasirane Atalante i deset više od Rome i Intera. Na taj način je torinski dnevnik želeo da ukaže da rezultati Piolijevih izabranika, na startu sezone, nisu toliko veliko iznenađenje kao što se čini na prvi pogled.

“Toro zabrinut zbog Belotija”, izveštava se da povreda kolena kapitena Torina nije ozbiljna, ali da će ipak morati, najverovatnije, da preskoči meč sa Đenovom. “Beloti će pokušati na današnjem treningu da testira koleno i tek posle toga će se znati da li može da igra protiv Đenove”, precizira list.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara