""
""

I to se desilo - Bešiktaš doživeo prvi poraz!

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.11.16. | 16:44

Štimac ponovo sasvim solidan, ali je Karšijaka imala više raspoloženih igrača - 82:77

Dobro kaže ona stara da svemu dobrom jednom dođe kraj, a tako je bilo i sa pobedničkom serijom košarkaša Bešiktaša. Posle sedam uzastopnih pobeda (četiri u prvenstvu, tri u Ligi šampiona) tim iz Istanbula konačno je položio oružje i to pod naletom nekadašnjeg turskog šampiona, Pinar Karšijake - 82:77 (16:27, 26:19, 23:14, 17:17).

Izabrane vesti

Ono što mnogi nisu uspeli da urade, uspela je Karšijaka - da se odupre centarskom zagrljaju tandema Štimac - Klark i na krilima Dž'Kovana Brauna i Dahuana Samersa uspeo u nameri da nadigra napadački potentan sastav iz Istanbula. Američki tandem zajedno je iskombinovao 43 poena, od kojih su mnogi stigli u ključnim delovima meča. Tačnije, Braun je pogurao Karšijaku sredinom poslednjeg kvartala, kada je domaćin uspeo da dođe do maksimalnih deset poena prednosti (74:64). Pokušali su puleni Ufuka Saridže da pojure pobedu u samom finišu, ali tamo gde je stao Braun, nastavio je Samers i meč priveo rutinskom finišu. 

Doduše, moglo je sve da se okrene da je Bešiktaš zadržao nivo s početka utakmice, kada je u jednom trenutku imao i maksimalnih 14 poena rastojanja u odnosu na protivnika. Upravo su Klark i Štimac zajedno sa Majklom Tompsonom tada vukli sve konce, kasnije se razigrao i Majkl Rol, ali je ostatak tima posustao. 

Na kraju Braun je imao 22, a Samers 21 koš u pobedničkom sastavu. Kod gostiju Tompson je skupio 18, Klark 15, Rol 14, a Štimac 10 koševa. 


tagovi

Vladimir ŠtimacPinar KaršijakaEvroligaBrent PetvejBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara