Janis Sferopulos (©Star Sport)
Janis Sferopulos (©Star Sport)

Sferopulos: Fokus na prvoj utakmici, ne na celoj seriji; Nedović: Pionir je naša kuća

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 15:33

I Davidovac zadovoljan što će se prve dve utakmice finala ABA lige igrati u Hali Pionir

Uspela je Crvena zvezda da se izbori za prvo mesto na tabeli ABA lige i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Potom je objavljeno da će crveno-beli u prve dve utakmice finala regionalnog takmičenja ugostiti Partizan Mozzart Bet u Hali Pionir umesto u Areni, što znači da će u ponedeljak (20.30) i sredu (19.30) na tribinama biti kao u košnici.

Ističu u taboru crveno-belih da su zadovoljni jer će rivala dočekati u "svojoj kući".

Izabrane vesti

"Svima bi trebalo da bude drago zbog toga, borili smo se za to. Ovo je naša kuća i pravi domaći teren. Siguran sam da će biti puna hala, a navijanje fer i sportsko jer ovakve utakmice zaslužuju da budu na najvišem mogućem nivou", rekao je Nemanja Nedović na konstataciju da će prve dve utakmice finala biti igrane u Pioniru.

Posebno je bek Crvene zvezde naglasio da je cilj ekipe bio da sa prvog mesta na tabeli ABA lige uđe u plej-of.

"Za ovo smo radili čitave sezone, da dođemo do ovog finala, da obezbedimo prednost domaćeg terena. I eto, za dva dana nas čeka prva utakmica protiv dobro poznatog rivala. Svi znamo da će biti jako teško i fizički i mentalno, tako da moramo da budemo spremni. Nadam se da ćemo uz sjajnu podršku odbraniti domaći teren".

Trener Janis Sferopulos, takođe je zadovoljan raspletom situacije, ali navodi da trenutno ne razmišlja na daljinu, već ga zanima samo predstojeći meč.

"Cele sezone treniramo i naporno radimo da bismo došli do ovog momenta, do finala. Imamo prednost domaćeg terena i želimo da maksimalno fokusirani uđemo u utakmicu i igramo našu igru. Koncentrisani smo na to da odigramo dobru košarku. Znamo šta treba da uradimo, igramo protiv velikog rivala. Mi znamo njih, oni znaju nas i daćemo sve od sebe da pobedimo u prvoj utakmici. Fokus nam je na prvoj utakmici, a ne na čitavoj seriji", naglasio je strateg iz Grčke i dodao da od navijača očekuje sjajnu atmosferu i da svima pokažu sportsku kulturu.

Dejan Davidovac kaže da nestrpljivo čeka početak finalne serije.

"Dugo očekivano finale, svi jedva čekamo da počene. Biće teška serija kao i uvek sa Partizanom, sjajna su ekipa, ali mi idemo sa prve pozicije. Cele sezone smo se borili za to, tako da bih pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže nas kako samo oni to znaju i da navijaju fer i sportski, bez ikakvih incidenata".

Krilni košarkaš crveno-belih ne misli da će zgusnut raspored biti problem.

"Cele sezone smo u ritmu Evrolige, nije nam strano da igramo na dva dana. Dobro se poznajemo, i igrači i treneri, tako da ne verujem da će biti preteranih iznenađenja, ali finale je i to ima poseban značaj, imaće uticaj možda neke druge stvari", zaključio je Davidovac.


tagovi

ABA ligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara