"Erceg i Mitrović"
"Erceg i Mitrović"

Erceg o uvredama s tribina: Verovatno navijači imaju poseban gnev prema meni...

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.01.15. | 23:35

"Sjajni navijači davali su im podršku tokom svih 40 minuta, ali mi smo izdržali pritisak i slavili", dodao je iskusni as...

Erceg i Mitrović

Za Zorana Ercega novi susret Crvene zvezde i Galatasaraja bio je posebno težak. Što zbog fenomenalne partije iz meča odigranog u novembru, kada je njegova trojka odvela meč u produžetak, a kasnije doneo i pobedu istanbulskom gigantu, što zbog uvreda koje su dolazile s tribina... Uprkos tome ostao je hladne glave i dao svoj doprinos u novoj pobedi Galate, a o samom meču rekao je sledeće: 
"Jako teška utakmica za igranje, moram da priznam. Mnogo tenzije i nervoze bilo je pre same utakmice. Tokom svih 40 minuta viđena je jako tvrda utakmica. Mislim da su odbrane bile na visokom nivou. Usled te nervoze bilo je i mnogo promašenih šuteva s obe strane. Na kraju smo još i pobedili sa visokom razlikom, uprkos tome što je sve vreme bila rezultatska klackalica", poručio je Erceg posle utakmice.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac dočekan je uz ogromno negodovanje publike, koja je u nekoliko navrata uputila teške uvrede na njegov račun. Međutim, on se nije previše osvrtao na to...
"Mislim da je atmosfera bila sjajna, puna Arena... Mnogo je teško igrati ovde, a mi smo tek treća ekipa koja je slavila ovde, uz Olimpijakos i Real. Sveli smo Zvezdu na 59 poena, što je jako teško ovde... Sjajni navijači davali su im podršku tokom svih 40 minuta, ali mi smo izdržali pritisak i slavili. Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi na gostoprimstvu i želim im sve najbolje u nastavku TOP 16 faze", rekao je Erceg, a onda govorio i o samom vređanju s tribina:
"To je bilo očekivano, verovatno navijači imaju poseban gnev prema meni... Nekoliko puta sam naglasio, ja sam samo košarkaš koji se bavi svojim poslom... Trudim se da odigram što bolje, a eto desilo se da u Istanbulu prethodni meč sa Zvezdom odigram onako kako sam odigrao... Možda sam baš tada zapao za oko svima, ali kao što sam rekao, nikom se nisam zamerio, u Zvezdi imam dosta drugara, ništa nije bilo zlonamerno","

O šansama Crvene zvezde da se nađe u TOP 8 iskusni krilni centar bio je vrlo optimističan.
"Zvezda igra sjajno u Jadranskoj ligi, ima 17 vezanih pobeda i to je rezultat za svako poštovanje. U nekom trenutku mora doći i do pada forme, a ovo je možda i najbolji momenat. Ali, mislim da Zvezda ima jako dobru ekipu, sa 12 kvalitetnih igrača i verujem da će uspeti da izađe iz ove male krize", rekao je Erceg i dodao da Zvezda i dalje ima šanse da se nađe u četvrtfinalu.
"Što da ne. Možda su im ove dve utakmice kod kuće malo poremetile planove, ali i dalje imaju realne šanse. Ima tu još dosta da igra, a dosta je ekipa koje pretenduju za treću i četvrtu poziciju".

On je istakao i da se nada da će "revanš" u Istanbulu meč biti miran, bez incidenata... 
"Siguran sam da će hala biti puna i uveren sam da će Galatasaraj preduzeti sve mere kako bi sprečio da se ponove incidenti iz prethodnog meča, igranog u prvoj fazi", zaključio je Erceg.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran ErcegKK GalatasarajEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara