Adrijan Rabio i Rafel Leao (reuters)
Adrijan Rabio i Rafel Leao (reuters)

Tuga od derbija i fudbala, ovo je dokaz da su Juventusu i Milanu potrebni totalni reseti

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 20:14

Užasan meč u Torinu

U senci Interove titule, Juventusu i Milanu je ostalo da odrade sezonu do kraja i obezbede plasmane u Ligu šampiona. Sa koliko to motiva i entuzijazma odrađuju, videlo se danas u tužnom međusobnom okršaju koji je završen bez golova 0:0.

Jedan od najvećih derbija evropskog fudbala nije doneo apsolutno ništa i poslužiće kao dokaz zašto bi u oba kluba trebalo da počnu ozbiljne rekonstrukcije. Počevši od trenerskih klupa jer Maks Alegri i Stefano Pioli su očigledno završili svoje ere na klupama italijanskih velikana i ne mogu više da ponude ništa novo. Vreme je za promene jer ovo što su danas prikazali je ubogo fudbalsko siromaštvo nedostojno dva velika kluba. Čak i dobar deo igrača deluje kao da jedva čeka da pomenuitim trenerima vidi leđa.

Izabrane vesti

U derbiju sa tek ponekom šansom, Juve je bio tek za nijansu bolji, Milan je stvorio samo jednu šansu na utakmici, a najbolji pojedinac je bio onaj koji nije ni trebalo da igra.

Na zagrevanju se povredio milanov golman Majk Menjon pa je u startnu postavo neplanski morao Marko Sportijelo i bio je igrač utakmice. Suspendovane bekove Kalabriju i Ernandeza, Pioli je morao da zameni improvizovanim rešenjima Musom (desno) i Florencijem (levo) dok je neubedljivi Adli opet dobio prednost u veznom redu u odnosu na Benasera. Alegrijevo iznenađenje je bio mladi Jildiz u špicu pored Vlahovića, dok su Kjeza i Milik krenuli sa klupe.

Juventus je agresivnije ušao u meč, Vlahović je u osmom minutu testirao Sportijela ali velikih šansi nije bilo. Iako je Milan imao više loptu u posedu, nije imao bilo kakvu ideju šta da radi s njom i osim nekoliko mlakih udaraca sa distance, Rosoneri su bili bezopasni. Poluvreme su završili bez šuta u gol. Vlahović je imao još jedan pokušaj iz slobodnjaka a Sportijelo pokazao da je pouzdana opcija na golu.

Tribina sa domaćim ultrasima je Maksa Alegrija na poluvremenu ispratila pesmom podrške što je izazvalo revolt ostalih gledalaca koji su uzvratili salvama zvižduka. Već dugo traju podele između organizovane grupe Juventusovih navijača i običnih ljubitelja kluba...

Sportijelo je i u drugom poluvremenu nastavio da spašava goste posle pokušaja Danila i Kostića, a kasnije i kada su rezervisti Kjeza i Milik stvorili sjajnu šansu. Njih dvojica su u 62. minutu zamenili Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.

Sve što je Milan danas uradio je bio šut Loftusa Čika sredinom drugog poluvremena koji je prošao pored stative.

Juventus je u 86. minutu imao šansu utakmice. Sportijelo je odbranio Mekenijev šut glavom, a Tšau je sa gol-linije očistio šut Rabioa iz odbitka. Usledio je korner posle kojeg je Milik pogodio stativu i otišao je poslednji voz za pobedu...

SERIJA A – 34. KOLO

Petak

Frozinone - Salernitana 3:0 (2:0)

/Soule 10, Brešanini 25, Zortea 85/

Subota

Leće - Monca 1:1 (0:1)

/Krstović 90+2 . Pesina 90+7 penal/

Juventus - Milan 0:0

20.45: (1,62) Lacio (3,70) Verona (6,00)

Nedelja

12.30: (1,55) Inter (4,00) Torino (6,50)

15.00: (1,60) Bolonja (3,70) Udineze (6,25)

18.00: (1,45) Atalanta (4,70) Empoli (8,00)

18.00: (2,00) Napoli (3,60) Roma (4,10)

20.45: (1,75) Fjorentina (3,70) Sasuolo (5,40)

Ponedeljak

20.45: (2,30) Đenova (3,30) Kaljari (3,45)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Marko SportijeloMasimilijano AlegriStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara