""
""

Dijamantidis pokazao veličinu i na oproštaju: Zovete me legendom, ali to nije moja nagrada...

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.16. | 12:20

"Čuo sam da bi navijači Grčke i Panatinaikosa trebalo da mi se zahvale na svemu što sam uradio, ali nisu u pravu, jer bih ja morao da se zahvalim košarci za dobar život. Osetio sam lepe trenutke igrajući ovu igru", napisao je legendarni as

Čuveni grčki košarkaš Dimitris Dijamantidis emotivnim pismom oprostio se od aktivnog igranja i poručio da je ponosan što je doživeo mnogo lepih trenutaka i uspeha u dresu Panatinaikosa.
"Zahvalio bih se svima na lepim rečima i govoru da sam bio jedan od najboljih evropskih igrača ikada. Čuo sam da bi navijači Grčke i Panatinaikosa trebalo da mi se zahvale na svemu što sam uradio, ali nisu u pravu, jer bih ja morao da se zahvalim košarci za dobar život. Osetio sam lepe trenutke igrajući ovu igru", napisao je Dijamantidis u pismu.

Izabrane vesti

Dijamantidis ističe da mu je čast bila da ispisuje istoriju atinskog kluba, čiji je veliki doprinos dao u osvajanju brojnih titula.
"Podrška kluba i navijača gurala me je da igram iznad mogućnosti. Osvojio sam mnogo trofeja, a to ne bi bilo moguće bez odlične kompletne organizacije. Iako sam završio karijeru srce će mi oduvek kucati za košarku. Zovete me legendom, ali to nije moja nagrada, već navijača, trenera, saigrača i svih koju su obeležili moju karijeru".

Dijamantidis je sa Panatinaikosom, čiji je član bio 13 sezona, devet puta osvojio titulu prvaka Grčke, devet nacionalnih Kupova i tri Evrolige - 2007, 2009. i 2011. godine. Sa reprezentajom je došao do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. i godinu dana kasnije do srebra na Svetsko prvenstvo u Japanu.

Šest puta je biran za najboljeg defanzivca Evrolige, dok je 2011. godine proglašen za najkorisnijeg igraca (MVP) elitnog klupskog takmičenja.

(FOTO: Action images)


tagovi

PanatinaikosEvroligaDimitris Dijamantidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara