""
""

Buongiorno italia: Tomoviću i Maksimoviću, šta vam se, bre, događa? Mandžukić - Iguain - Dibala VS Baka!

Vreme čitanja: 5min | pet. 23.12.16. | 11:58

Roma nije 86 godina bila ovako moćna na svom terenu! Italija bruji i o rekordu Pelegrija

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Utakmice 18. kola Serije A i večerašnji Superkup Italije Juventus – Milan su prvom planu italjanske sportske štampe. Pobeda Rome i remi Napolija sa Fiorentinom zauzimaju najviše prostora uz isticanje odlične partije dvojice mladih italijanskh fudbalera El Šaravija i Bernardeskija. Nenad Tomović i Nikola Maksimović su imali krajnje negativno veče i odgovorni su za primljene golove svojih timova. Piše se da je Alegri odlučio da pruži poverenje trozubcu Dibala - Iguain - Mandžukić i da ostavi na klupi Pjanića a da se Milan uzda u Karlosa Baku, centarfora koji je često u svojoj karijeri odlučivao svojim golovima finalne mečeve u kup takmičenjima. Takođe se navodi da Inter radi intenzivno na pronalaženju pojačanja za sredinu terena a Korijere poziva predsednika Lacija Lotita da ne napravi opet grešku da ne pojača tim u januaru.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Džeko! Roma ne odustaje. Bernard…Oskar, ali Napoli izjednačio u 94’ na 3:3” spaja Gazeta u jedan naslov ishode dva ključna meča koja su se igrala sinoć u okviru 18. kola Serije A, Roma - Kjevo završena  3:1 i Fiorentina - Napoli 3:3. U podnaslovu se kaže da je Spaletijev tim uspeo da preokrene rezultat protiv Kjeva, koji je poveo sa 1:0, i da se vrati na minus četiri boda od vrha tabele na kojem se nalazi Juventus. Za razliku od naslovne strane gde dovodi u zabunu nekog ko nije video utakmicu Gazeta priznaje da je ključni igrač Rome bio El Šaravi a ne Džeko, štaviše reprezentativac BiH je propustio nekoliko kolosalnih prilika na prilično nezgrapan način podsećejući na svoje prošlogodišnje promašaje.

Bernardeski osvetlio Fiorentinu ali su Mertens i Gabijadini isposlovali remi”, stoji u delu podnaslova posvećenom meču u Firenci. Na unutrašnjim stranama se ističe da je jučerašnjom partijom Federiko Bernardeski na najbolji mogući način zatvorio 2016. godinu, u kojoj je definitivno izrastao u predvodnika novog talasa talentovanih italijanskih fudbalera.

Nažalost, Gazeta, kao i svi ostali mediji, proglasila je našeg Nenada Tomovića i Nikolu Maksimović za najgore aktere u dresu Fjorentine odnosno Napolija. Tomović je napravio neoprostivu grešku koja je omogućila Mertensu da postigne drugi gol za Napoli, a Maksimović je napravio faul posle kojeg je Fjorentina izjednačila. Pritom, i jedan i drugi su bili nesigurni tokom čitavog meča. 

Remi Napolija, osokolio je ambijent Nerazura, pošto je u samo jednom kolu Inter uspeo da umanji na tabeli prednost Lacija za tri boda a Napolija za dva. “Inter: treće mesto je na -5 i ubrzava se za Lukasa Leivu”, piše Gazeta da bi Brazilac iz Liverpula mogao da pojača Inter u januaru. Pored, imena Leive pominju se i Lasana Dijara iz Marseja i Luiz Gustavo iz Volfsburga.

“Pelegri debitovao sa 15 godina”, ističe list istorijski premijerni meč mladog fudbalera Đenove budući da je izjednačio primat Amadea Amadeija koji je odolevao od 1937. godine. Amadei i Pelegri su imali precizno 15 godina, 9 meseci i 6 dana kada su prvi put istrčali na teren u zvaničnoj utakmici Serije A. Podsetimo Amadei je legenda Rome i sa Đalorosima je osvojio prvi skudeto 1942. godine,

“Beloti, gol Toro”, nije promakao Gazeti još jedan odlučujući gol bombardera Torina. List ne zaboravlja ni doprinos Adema Ljajića koji je asistirao Belotiju za pobedonosni gol protiv Đenove s kojim je Mihajlović prekinuo negativnu seriju od tri uzastopna poraza.

“Kup u pustinji”, tim naslovom najavljuje ispod zaglavlja večerašnji meč Juventusa i Milana za Superkup Italije koji se igra u Dohi. “Alegrijeva moć protiv Montelinih zamki. Trozubac Iguain - Dibala - Mandžukić s jedne strane, Baka čovek finala, s druge. Kakav Superkup”, stoji u podnaslovu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Romin Božić”, dominira preko cele prve strane Korijerea kojim se proslavlja pobeda Đalorosih nad Kjevom. “El Šaravi se razgoropadio i preokrenuo rezultat. Ovo je 13 uzastopna pobeda na domaćem terenu u šampionatu, izjednačen rekord iz 1930. godine kad je Roma igrala na Testaću”, podseća list na istorijski podatak kao i na činjenicu da je Roma u 2016. godini, sa Spaletijem na klupi, osvojila 86 bodova.

“Lacio, potrebna su pojačanja”, ponavlja naslov koji viđamo svake godine na prvoj strani Korijerea u ovo doba godine. List se pribojava da će, kao i prethodnih, i ovoga puta reakcija predsednika Klaudija Lotita biti ista: mlaka. U podnaslovu se kaže da Inzagi koristi samo 12 igrača i da je zbog toga neophodno pojačati tim sa validnim alternativama kako bi mogla da se nastavi trka za Ligu šampiona.

“Sa samo 15 godina debitovao u Seriji A, Pelegrijev rekord kao Amadeijev”, ni Korijereu nije promaklo da je Pjetro Pelegri debitovao u dresu Đenove protiv Torina izjednačivši rekord Amadeija.

U dnu strane Korijere prenosi izjavu vodeće figure u grupi kineskih biznismena koji kupuju Milan, Jongong Lija: ”Ako pobediti Juve, ja ću da vam platim premije”. Kineski biznismen je obećao fudbalerima Rosonera i stručnom štabu da će ih lično nagraditi, iz svog džepa, za osvajanje Superkupa. Li je ponovio da će Berluskoni ostati na čelu Milana, kao počasni predsednik.

TUTTOSPORT

Tutosport deli na ravne časti današnu prvu stranu između dva torinska kluba. “Juve: ima jedan neplaćen račun”, aludira se na poraz Bjankonera od Milana u prvenstvu kao i na poraz od Napolija na stadionu u Dohi u finalu Superkupa Italije. “Poraz od Napolija 2014. godine nas još uvek peče”; izajvio je kapiten Juventusa Bufon.

“Toro: Beloti je ponovo predvodnik”, stavlja u prvi plan list gol italijanskog centarfora kojim je Torino obezbedio nova tri boda. U podnaslovu se ističe da niko nije uknjižio više bodova od Mihajlovića na klupi Torina posle 18 kola od kada se za pobedu dodeljuju tri boda, 28. Dosadašnji rekord je iznosi 25 bodova.

Na unutrašnjim stranama Tutosprot ponovo piše pozitivno i o našem fudbaleru u redovima Torina: ”Ljajić, magični dodir iz slobodnjaka”. List piše da se Ljajić nije video u prvim minutima meča a onda je počeo da melje na terenu, svoju igru krunisao je asistencijom za pobednički gol Belotija i u beležnici je zaradio 6,5. S druge strane, Ninković je zaradio prelaznu šesticu budući da je dva puta dobro zagrejao dlanove Džo Harta, dok Lazović nije imao rešenje za Bareku koji ga je potpuno neutralisao na desnom boku.

“Inter, Moutinjo u režiji”, najavljuje Tutosport da bi još jedan Portugalac mogao da obuče dres Intera posle Žoao Marija. Jedina prepreka za dovođenje Moutinja je što Inter, zbog poštovanja finansijskog fer –pleja, mora da ga dovede sa formulom pozajmica sa obaveznim otkupom. Po informacijama Tutosporta nije sigurno da će Monako da prihvati takvu soluciju za transfer.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaFjorentinaInterItalijaJuventusMilanNapoliNenad TomovićNikola MaksimovićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara