Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak se nije proslavio u Monte Karlu, ali je povećao prednost u odnosu na Sinera

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 06:41

Srpski as počeo 421. nedelju na ATP tronu

Novak Đoković je bez titule u 2024. godini. Forma mu nije na nivou od prethodnih godina, nedavno se razišao sa trenerom Goranom Ivaniševićem i sada radi sa Nenadom Zimonjićem. Nije uspeo da odbrani krunu na Australijan openu, a prethodne nedelje je igrao kod kuće, u Monte Karlu. Ispao je u polufinalu od Norvežanina Kaspera Ruda, ali je povećao prednost na ATP listi u odnosu na Janika Sinera iz Italije.

Zaradio je srpski as 310 bodova, pa je sada na 10.035. Janik je dobio samo 40, pa je sakupio 8.750. Srbin je počeo 421. nedelju na ATP tronu, a ostaće tamo sigurno još mesec dana, odnosno do zavšetka mastersa na šljaci u Rimu.

Izabrane vesti

Ako ne bude velikih iznenađenje u narednom periodu, Novak bi trebalo da ostane na čelu ATP trke do Rolan Garosa gde će biti prvi nosilac na drugom grend slemu sezone u Parizu. Neizvesno je da li ćemo u Bulonjskoj šumi da gledamo kralja šljake Rafaela Nadala.

KVOTA U MOZZARTU DA NOVAK ĐOKOVIĆ OSVAJA DVA MASTERSA U 2024. GODINI JE 8,00.

Karlo Alkaras je ostao na 8.645 bodova, a neće ga biti na tuniru iz Serije 500 u Barseloni. Slede Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Kasper Rud koji je plasmanom u finalu u Kneževini zaradio 560 bodova. Sedmi teniser sveta je pobednik prvog turnira iz Serije 1.000 na šljaci Stefanos Cicipas, a Top 10 kompletirali su i Andrej Rubljov, Hurbert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Posle Novaka najbolje rangirani srpski teniser je Laslo Đere na 35. poziciji sa 1.185, Dušan Lajović je 59, a Miomir Kecmanović 60. Mladi Hamad Međedović je na 133. mestu sa 475 bodova.


tagovi

ATPNovak ĐokovićJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara