Kecmanović i Lajović (©MN Press)
Kecmanović i Lajović (©MN Press)

Monteiro razmontirao Lajovića; Kecmanović počistio Žanga

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 16:49

Polovičan učinak srpskih tenisera u prvom kolu mastersa u Madridu, čeka se Međedović

Kraj za Dušana Lajovića, dok će Miomir Kecmanović igrati u drugom kolu ovogodišnjeg mastersa u Madridu.

Bolje rangirani od dvojice srpskih tenisera (Kecmanović 57, Lajović 62 na svetu) sigurnom igrom savladao je iskusnijeg Žižena Žanga sa 6:3, 6:2, dok je Brazilac Tijago Monteiro, 118. na ATP rang listi, savladao favorizovanog Lajovića sa 6:4, 6:3. Rezultatski egal trajao je do desetog gema prvog seta, kada je Brazilac napravio brejk na Lajovićev servis bez izgubljenog poena i stigao do vođstva, da bi u drugom setu već u drugom gemu učinio isto i poveo sa 2:0, nakon čega je bez ikakvih trzavica sačuvao prednost i iskoristio prvu meč loptu.

Izabrane vesti

Naredni Monteirov protivnik biće Stefanos Cicipas. Težak ispit čeka i Kecmanovića, koji će za rivala imati Kaspera Ruda.

Protiv Žanga je 24-godišnji Beograđanin bio veoma siguran, iako je reč o dosta bolje rangiranom igraču (49). Brejk za 4:2 u prvom setu omogućio mu je nešto rasterećeniju igru, pa je u osmom gemu ispustio set loptu, da bi već u narednom poveo sa 1:0. Drugi set je Kecmanović odlično otvorio, povevši sa 4:0, posle čega se pitanje pobednika nije dovodilo u dilemu.

Protiv šestoplasiranog igrača sveta Srbin ima pozitivan učinak u međusobnim duelima, s tim da ga je oba puta pobedio u mlađim kategorijama, još 2019. godine, dok je Norvežanin slavio u finalu prošlogodišnjeg turnira u Eštorilu. Bilo je 6:2, 7:6.

Jasno je da će Rud biti apsolutni favorit u sutrašnjem susretu, ali iznenađenja su u tenisu i te kako moguća. Primer je upravo 25-godišnji Skandinavac koji je nedavno u polufinalu Monte Karla prvi put nakon pet poraza savladao Novaka Đokovića.

Još jedan srpski teniser danas će na teren u Madridu. Radi se o Hamedu Međedoviću čiji bi duel sa Aleksandrom Kovačevićem iz Sjedinjenih Američkih Država trebalo uskoro da počne. Biće to njihov prvi okršaj.


tagovi

Dušan LajovićMiomir Kecmanovićmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara