Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

David protiv Golijata u borbi za finale Monte Karla

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 10:50

Novak Đoković oko 15.30 igra protiv Kaspera Ruda

Bez izgubljenog seta u mečevima sa Romanom Safijulinom, Lorencom Musetijem i Aleksom De Minorom stigao je Novak Đoković do polufinala ovogodišnjeg mastersa u Monte Karlu. Tamo će se najbolji svetski teniser danas oko 15.30 sastati sa Kasperom Rudom iz Norveške, protiv kog u dosadašnjih pet mečeva takođe nema izgubljen set!

Na prvi pogled, deluje da Đokovića čeka lak posao na putu ka finalu. Svestan je toga i Norvežanin.

Izabrane vesti

"Daću sve od sebe, ali ovo je neka vrsta borbe Davida protiv Golijata. Igraću opušteno, neki prijatelji iz Norveške dolaze da gledaju meč, tako da ću se truditi da uživam", izjavio je Rud nakon eliminacije Iga Ambera posle meča u tri seta - 6:3, 4:6, 6:1.

Iako Novak ima perfektan učinak protiv narednog rivala, ne bi smeo da ga potceni. Prvo - jer se dosta namučio da savlada Australijanca u prethodnoj rundi, a drugo - jer je Rud u usponu forme nakon razočaravajuće prošle sezone. Uspeo je da se vrati u Top 10 - sa rezultatima iz Monte Karla je sedmi - i deluje sigurno u mečevima turnira na Azurnoj obali. Tabiloa je dobio sa 6:2, 6:4, Hurkača sa 6:4, 6:2, a Ambera sa 6:3, 4:6, 6:1.

Pokazao je 25-godišnji Norvežanin u prethodnom meču pobednički karakter kada je posle izgubljenog seta ostao smiren i koncentrisan. Ponovo je pronašao način da uspešno koristi svoje najjače oružje - forhend - i ubedljivo stigao do polufinala. Protiv Đokovića će pokušati da se domogne svog drugog finala na nekom mastersu. Dosad se za trofej borio jedino u Majamiju 2022. godine, kada ga je savladao Karlos Alkaras.

"Gledao sam malo Đokovićev meč (protiv De Minora). Izgledalo je kao da se muči, ali ne bih rekao da je ranjiv samo na osnovu toga. Ovo je masters na kom je tokom karijere imao manje uspeha iako ga je osvojio dva puta. Voleo bih da ja imam takve brojke. Upravo sam čuo da je ovo njegovo 77. polufinale na mastersima, zamislite samo kakva je to ludost. Ne mogu da nađen reči da to opišem", iskreno je govorio Rud.

Prolaz u polufinale Monte Karla nakon devet godina Novaku Đokoviću doneo je novi rekord, pošto je iza sebe ostavio Rafaela Nadala sa 76 plasmana među najbolja četiri igrača na nekom masters turniru. Srbin je, takođe, izjednačio rekord Španca plasiravši se u polufinale makar jednog mastersa u sezoni čak 18. godinu zaredom. Sledeće bi, dakle, i u tome mogao da postan najbolji svih vremena.

Da je i dalje gladan uspeha, Novak je poručio objavom na drušvenim mrežama nakon jučerašnje pobede.

U drugom polufinalu, odnosno prvom po programu turnira, od 13.30 igraće Janik Siner i Stefanos Cicipas. Njih dvojica dosad su se sastali osam puta, a uspešniji je Grk sa 5:3 u pobedama, s tim da je poslednja dva meča dobio Italijan.

MASTERS U MONTE KARLU - POLUFINALE

13.30: (1.27) Janik Siner (3.40) Stefanos Cicipas

oko 15.30: (1.35) Novak Đoković (2.90) Kasper Rud


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte KarloKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara