FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Zvezda ni posle dve godine nije izgubila set u Večitom derbiju, sjajna Poljakinja postaje crveno-bela amajlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 22:14

Sjajna uvertira pred duel osmine finala CEV kupa protiv Brna i briljantan učinak Malgorzete Jasek

Važile su odbojkašice Crvene zvezde za velikog favorita u duelu protiv Partizana, budući da od decembra 2021. godine crno-bele nisu trijumfovale, pa čak ni osvojile set protiv najvećeg protivnika. Aktuelni momenat nije bio naklonjen izabranicama Nenada Živanovića uzeći u obzir i činjenicu da je izvan zone plej-ofa.

Sve predikcije potvrđene su subotnje večeri u dvorani "Aleksandar Nikolić" pošto je Crvena zvezda trijumfovala u utakmici osmog kola Superlige s maksimalnih 3:0 (25:15, 25:22, 25:21). Popravila je utisak ekipa Milana Gršića nakon poraza od Tenta pre tri dana u Kupu i napravila odličnu uveriru pred odbojkašku poslasticu i duel protiv Brna u utorak na Banjici.

Izabrane vesti

Nijednog trenutka prvog seta nije Partizan uspeo da unese neizvesnost, a to se u dobroj meri promenilo u preostala dva. Imalle su crno-bele vođstvo sve do 18-17 u drugom delu igre, a onda je Zvezda ubacila u brzinu više, do kraja seta osvojila osam od 12 poena i uvela meč u mirniji tok. Treći je podsetio na prvi, mada je rezultat bio manje ubedljiv.

Najefikasnija u redovima dvanaestostrukih šampionki bila je Poljaginja Malgorzata Jasek s 21 poen, dok je Jelena Stojić dodala 10. Na drugoj strani Ana Krulj imala je 11.

Nakon osam odigranih kola Zvezda je treća na tabeli uz skor 6-2, dok je Partizan u grupi timova s učinkom 2-6, na granici plasmana u plej-of. Crveno-bele nastavljaju da sanjaju o povratku titule koje nema u trofejnim klupskim vitrinama.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

8. kolo

PETAK

Spartak Subotica - Jedinstvo 1:3

SUBOTA

15.00: Radnički Blasters - Klek 1:3

17.00: Partizan - Crvena zvezda 0:3

18.00: Ub - Omladinac 3:1

19.00: Inđija - Srem 1:3

NEDELJA

18.00: TENT - Železničar



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara