(©AFP)
(©AFP)

Njujork ima 2:0, ali i velike brige zbog povreda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 05:01

Niksi ponovo odbranili domaći teren u duelu sa Indijanom, međutim, neće mirno spavati pred nastavak serije

Sa maksimalnih 2:0 Njujork Niksi putuju u Indijanapolis na nastavak plej-of serije sa Pejsersima, ali imaće trener Tom Tibodo glavobolje oko sastava za treći meč.

I druga utakmica u Medison Skver Gardenu protekla je u efikasnom izdanju oba tima. Domaćini su, ipak, bili nešto precizniji, posebno u finišu meča, i slavili sa 130:121.

Izabrane vesti

Nakon što je prvo poluvreme završeno rezultatom koji bi mogao da bude i krajnji za većinu košarkaških prvenstava (73:63 za Indijanu), činilo se da će gosti uspeti da dođu do brejka. Posebno nakon što je zbog povrede veći deo prvog poluvremena propustio najbolji igrač Niksa Džejlen Branson, a u drugom poluvremenu su domaćini morali bez večeras veoma raspoloženog Odžija Anunobija. Krilni košarkaš rodom iz Londona imao je sjajno veče sa 28 poena, ali je nakon isto toliko minuta na parketu morao da potraži lekarsku pomoć i pitanje je da li će biti spreman za subotu i nastavak serije.

Branson je morao da preuzme odgovornost i stisne zube, te je diskutabilno i njegovo zdravstveno stanje za treću utakmicu. U ovoj je zbog skraćene minutaže odigrao ispod svog proseka od 40 poena u četiri vezane utakmice. Za 32 minuta je ubacio 29 poena, što mu je bilo dovoljno da ponovo bude najefikasniji igrač svog tima.

Veliki uticaj na pobedu imali su i Donte Divićenco sa 28 poena, Džoš Hart sa 19 poena, 15 skokova i 7 asistencija, kao i Ajzea Gartenštajn sa 14 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

Na drugoj strani prednjačio je Tajriz Halibarton sa 34 poen i 9 asistencija, a pratio ga je Obi Topin sa 20 poena.

Nije to bilo dovoljno gostima da izjednače na 1:1 i pored oslabljenih Niksa, koji su ponovo bili bez Džulijusa Rendla, Mičela Robinsona i Bojana Bogdanovića. Njima će se u ambulanti pridružiti Anunobi i Branson, ali videćemo na koliko dugo.



tagovi

MVP NBA ligeNBA plej-ofIndijana PejsersNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara