Radost rukometašica Vajpersa (©AFP)
Radost rukometašica Vajpersa (©AFP)

Vajpers ne da krunu: Neuništiva Katrin Lunde vodi Norvežanke do treće vezane titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 17:31

EHF Liga šampiona: Tim iz Kristijansanda pobedio Đer sa 37:35 (23:18) u prvom polufinalu Lige šampiona u Budimpešti

Atomski rukomet u Budimpešti. Moćni Đer, najbogatiji klub na svetu, opet je ostao praznih šaka. Norveški Vajpers Kristijansand bio je po ko zna koji put koban po tim španskog stručnjaka Martina Ambrosa. U reprizi finala Lige šampiona iz prošle godine, norveški tim je pobedio ljutog rivala sa 37:35 i igraće u nedelju za treću vezanu titulu najboljeg tima na Starom kontinentu.

Rival u sutrašnjem finalu (18.00) biće pobednik drugog polufinala, Ferencvaroš – Esbjerg. Napadi su bili jači deo tima. Đer je vodio samo u uvodnim minutima meča. Bilo je 3:2, a onda je krenuo cunami norveškog tima. Blistala je na golu neuništiva, magična Katrin Lunde, koja je i u 43. godini najbolji čuvar mreže na svetu, dok su u napadu sjajne bile Čehinja Marketa Jerabkova i Šveđanka Jamina Roberts.

Izabrane vesti

Imao je Vajpers prednost od sedam golova razlike – 20:13 krajem prvog poluvremena. Ništa rukometašice Đera nisu uspele da odbrane. Činilo se da nema spasa za mađarski tim, ali su Stine Ofrtedal i Ana Gros uspele da uvedu meč u neizvesnu završnicu. Stigao je Đer na gol zaostatka – 35:36 u poslednjem minutu, ali posle tajm-auta branioca krune, Ruskinja Ana Vjahirjeva poput tenka protutnjala kroz odbranu protivnika i 10 sekundi pre kraja rešila pitanje pobednika.

Katrin Lunde je imala 11 odbrana, a Sofi Berjeson jednu. Jamina Roberts je bila najefikasnija u pobedničkom timu sa osam golova, Čehinja Jerabkova je sedam puta zatresla mrežu, a Ana Vjahirjeva pet. Katarina Ježić, Amali Nes Andersen i Jana Knedlikova su postigle po četiri gola.

Kod Đera, blistala je Norvežanka Stine Oftedal sa 11 pogodaka, uz samo jedan promašaj. Levoruka Slovenka Ana Gros je postigla devet pogodaka, a ostale su bile daleko iza. Ni golmani se nisu proslavili. Amandin Lejno je sakupila šest odbrana, a Sandra Tort Hansen četiri.

LIGA ŠAMPIONA – POLUFUNALE (BUDIMPEŠTA)

Subota

Đer - Vajpers Kristijansand 35:37 (18:23)

18.00: (3,60) Ferencvaroš (8,50) Esbjerg (1,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŽRK VajpersŽRK ĐerNikola KarabatićKatrin Lunde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara