Rukometaši Kolubare slave povratak u elitu (©sbrl.rs)
Rukometaši Kolubare slave povratak u elitu (©sbrl.rs)

Igla nije imala gde da padne u Lazarevcu: Nekadašnji šampion opet u eliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 20:54

Kolubara iz Lazarevca pobedila Kikindu sa 27:21 (11:9) u majstorici plej-ofa Super B lige/Sever-Centar pred oko 2.000 gledalaca i posle godina tavorenja se vratila u najbolje društvo srpskog rukometa

Kolubara iz Lazarevca je pre 14 godina srušila srpski rukometni poredak, prekinula vladavinu večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, osvojila premijernu i jedinu titulu šampiona Srbije. Tada je zeleno-crni dres nosio legendarni Nedeljko Jovanović. Igrali su te sezone za Krtice i Nenad Puljezević i Nemanja Pribak... Napravili su Lazarevčani tada Tim snova, imali ubedljivo najveći budžet u našoj zemlji, ali ta idila nije dugo trajala.

Posle toga je Kolubara pala, pa je usledio krah i povratak u drugoligaške vode. Ove sezone je Kolubara uspela da se vrati u elitni rang Super rukometne ligu Srbije. U finalu plej-ofa Super B lige, tim iz Lazarevca je pobedio Kikindu sa 27:21 (11:9).

Izabrane vesti

U fenomenalnom ambijentu u beogradskoj opštini, igla nije imala gde da padne. Kao u šampionskim danima, blizu 2.000 gledalaca ispratilo je trijumf tima trenera Aleksandra Marjanovića. Od starta meča, nošeni frenetičnom podrškom publike, Kolubara je vodila, sredinom drugog poluvremena se odlepila, pa tim iz Banata nije imao šansu da preokrene rezultat.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Miloš Jovanović sa osam golova, dok su Luka Mikić i Vukašin Vujošević dali po pet pogodaka. Kod Kikinđana kapiten Milan Lisica je dao sedam golova.

Meču u Lazarevcu prisustvovala je i predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

Drugi član elite biće poznat u petak (19.00) kada se u majstorici finala plej-ofa Super B lige Zapad-Istok sastaju u Kostolcu Rudar i Goč iz Vrnjačke Banje. Oba tima su pobedila na svojim terenima. Tim Nenada Kraljevskog je u drugom meču posle produžetaka uspeo da izbori meč za pobednika drugoligaškog karavana.

Kikinda ima još jednu šansu za elitu. Naime, igraće baraž sa poraženim iz duela Rudar – Goč, a pobednik tog meča odmeriće snage sa desetoplasiranim timom iz elitnog ranga, a kandidati su Ub, Proleter iz Zrenjanina i Vranje. U trouglu ova tri tima, dva će naredne sezone da igraju u nižem rangu. Ostalo su još dva kola do kraja plej-auta u Super rukometnoj ligi Srbije.



tagovi

RK Kolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara