Nebojša Simić (©Reuters)
Nebojša Simić (©Reuters)

Kakav krah „EX YU“ selekcija: Azuri očitali lekciju Crnogorcima, poraz Slovenaca kod kuće, fijasko BiH

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 21:53

Iznenađujući rezultati u prvim mečevima baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj naredne godine

Šokantni rezultati prvih mečeva rukometnog baraža za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Svih pet selekcija sa prostora bivše Jugoslavije su doživeli poraze. Hrvatska kao domaćin šampionata se direktno kvalifikovala.

Pobeda Farskih Ostrva nad Makedonijom od 34:27 u sredu uveče u Torshavnu nije iznenađenje. Malena zemlja, deo Danskog kraljevstva, sa mladim talasom, braćom Elijasom Elefeson Skipagotuom, koji brani boje velikog Kila, i Olijem Mitunom, levim bekom švedskog Savehofa koga traži najbolji klubovi Evrope, krupnim koracima ide napred. Zimus su na premijernom šampionatu Starog kontinenta igrali u Berlinu nerešeno sa Norveškom.

Izabrane vesti

Najbolje je prošla Srbija koja je pružila žestok otpor Španiji u Lalinu i pred revanš u Novom Sadu ide sa -4 (28:32).

Najveće razočaranje je Crna Gora koja je razbijena na Apeninima. Italija, rukometni autsajder, očitala je lekciju timu Vlade Šole, slavila sa 32:26 (16:15), pa će Branko Vujović i drugovi imati težak zadatak u revanšu da nadoknade minus iz Konversana. U jednom trenutku prednost domaćina bila je i + 8 (31:23).

Briljirao je Umberto Bronzo sa 13 golova, dok je Andrea Parisini dao pet. Kod indisponirane reprezentacije koja je pobedila Srbiju u poslednjem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu u Minhenu i poslala nas u slabiji šešir za baraž, najefikasniji je bio Vasilije Kaluđerović sa šest pogodaka. Branko Vujović i Vuko Borozan su dali po četiri. Ni 13 odbrana standardno dobrog Nebojše Simića nisu pomogli Lavovima koji su igrali u najjačem sastavu.

Slovenija je bila favorit protiv Švajcarske, ali je u prvom meču izgubila na svom terenu od tima Andija Šmita koji je debitovao na klupi Sajždija – 26:27. Za Švajcarce nije branio suspendovani golman Magdeburga Nikola Portner. Blistao je Manuel Zender sa osam golova, dok je kod tima Uroša Zormana bek danskog Olborga Aleks Vlah postigao pet pogodaka.

Bosna i Hercegovina je i sa novim selektorom Damirom Doborcem doživela fijasko. Izgubila je u Portugaliji – 19:29, pa je jasno da ne može da nadoknadi prednost na svom terenu u nedelju u Tuzli.

Osim poraza EX YU reprezentacija senzacija je i trijumf Slovačke u Poljskoj sa 29:28.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA – PRVI MEČEVI

Sreda

Grčka - Holandija 31:27 (13:12)

Rumunija - Češka 31:30 (15:11)

Farska Ostrva - Makedonija 34:27 (18:14)

Španija - Srbija 32:28 (15:14)

Island - Estonija 50:25 (26:12)

Četvrtak

Gruzija – Austrija 25:27 (12:12)

Litvanija – Mađarska 26:33 (11:13)

Poljska – Slovačka 28:29 (15:16)

Slovenija – Švajcarska 26:27 (15:12)

Italija – Crna Gora 32:26 (16:15)

Portugalija – Bosna i Hercegovina 29:19 (14:10)


tagovi

rukometna reprezentacija crne goreRukometna reprezentacija BiHRukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara