Milan Gršić (©MN Press)
Milan Gršić (©MN Press)

Gršić pred duel sa Ubom: Sigurno da je ovo derbi, znam da možemo bolje od onoga do sada

Vreme čitanja: 4min | pon. 25.03.24. | 17:17

"Najvažnije da je ekipa kompletna, imamo samopouzdanja, verujemo i nadamo se", poručio je trener odbojkašica Crvene zvezde

Na papiru duel Crvene zvezde i Uba trebalo bi da donese najzanimljiviju borbu u četvrtfinalu plej-ofa. Ta dva kluba zauzela su četvrto i peto mesto, a sada je veoma teško prognozirati ko ima veće šanse da prođe dalje...

Prvi okršaj je na programu na Banjici u utorak od 19.00 časova. Dan pred početak plej-of serije na konferenciji za medije pričali su trener Milan Gršić i kapiten Jelena Stojić.

Izabrane vesti

Iako je tokom ligaškog dela bilo uspona i padova, oboje veruju da odbojkašice Crvene zvezde mogu da pokažu mnogo u razigravanju.

"Svakako da je plej-of faza takmičenja koja određuje prvaka. Tako se svi mi postavljamo. Želimo da budemo prvi kao i sve ekipe koje učestvuju u razigravanju", rekao je Milan Gršić. "Naravno da sada pre svega razmišljamo o Ubu, koji nam je naredni protivnik. I jedan i drugi tim su zasluženo na mestima na kojima jesu, ali sigurno da su tokom prvenstva prikazivali igru i za nešto više od toga. Imali smo jak ritam, bilo je teško igrati nekada i tri utakmice nedeljno. Nismo uvek bili dovoljno sveži kako bismo mogli da prikažemo igru koja bi nam obezbedila možda i bolju pol poziciju. Ali verujemo i nadamo se... Ekipa je kompletna, to nam je najvažnije. Imamo samopouzdanja, znamo da možemo bolje od ovoga što smo do sada prikazali. A i to nije bilo loše. Poštujemo ekipu Uba, koja pokazuje rast forme. Ukoliko mi budemo na nivou na kom bi trebalo da budemo u ovoj fazi - verujem da ćemo se radovati polufinalu".

Gršić je malo detaljnije analizirao i rivala.

"Vratila se Rada Perović, oni u poslednje vreme prikazuju kvalitetnu igru. Promenila se dijagonala primačka, sada je Petranović umesto Cvetićanin. Imaju kvalitet, igraju bolje nego tokom sezone. Videćemo... Imao sam vremena da odem da pogledam u dvorani Ub - Srem. Bili su kvalitetniji protivnik i očekujem neizvestan susret. Ali, verujem i u nas. Mislim da imamo kvalitet i svakako će to biti derbi plej-ofa i zbog pozicije i zbog jačine ekipa".

Zvezda će imati prednost domaćeg terena, što bi značilo da će se eventualna majstorica igrati na Banjici.

"Značajno je, ali nije previše. I jedna i druga ekipa imaju dovoljno iskusnih igračica koje su igrale u obe hale. Dobro se poznajemo. Sve su to odbojkašice koje dugi niz godina igraju Superligu. Taj domaći teren donosi neku rutinu tog dana kada se igra, smanjuje stres na minimum, to je ta neka prednost koju bih izdvojio protiv Uba. Ne zavisi sve od nas u sportu, ali bitno je da mi kao ekipa uradimo ono što možemo".

U nedelju su crveno-bele zatvorile ligaški deo porazom od TENT-a, iako su dobile prvi set i u drugom imale set lopte - vodile su 24:21.

"Mislim da je utakmica sa TENT-om bila priprema za ono što nas očekuje u utorak. I za jednu i za drugu ekipu. Niko nije želeo da izgubi prilikom vođstva 24:21... I u prvom setu je bilo neizvesno. I oni i mi sigurno da želimo da sačuvamo i kartu za neke važnije trenutke. Juče nije bilo najvažnije, ali nije bilo kalkulisanja. Analiziraćemo kako se u utorak ne bi desilo, to što se dogodilo juče. To je u sportu normalno", podvukao je Gršić.

Utiske pred četvrtfinale je iznela i primač servisa Jelena Stojić.

"Plus je što smo dva bude pobedile Ub, ali ne bih se previše osvrtala na taj deo. Mislim da je ovo totalno nova faza, svi su se tokom cele sezone spremali za ovo. Mislim da smo u prednosti jer igramo na domaćem terenu. Na nama je da damo sve od sebe i sigurna sam da rezultat neće izostati".

Jelena je jedna od retkih u sadašnjem timu koja se pre dve godine radovala zbog duple krune na Marakani.

"Ja mislim da je te godine kada smo osvojili i liga generalno bila malo iskusnija i jača. Mislim da svakako imamo šanse, kao što smo pokazale u nekim evropskim utakmicama ove godine - svaki put kada smo dale maksimum - na kraju smo imali pozitivan rezultat i dobar osećaj. Plej-of se igra u više mečeva, iako dođe do nekog poraza - nije sve izgubljeno. I kada smo igrale finale pre dve godine bilo je 2:2, na Banjici smo uspeli da izjednačimo. Sve je moguće".

Iako su ekipe približnog kvaliteta, kapiten Zvezde daje veće šanse logično svom timu...

"Mi smo favoriti s obzirom na to da smo ih dobili dva puta ove godine. Treba da se postavimo kao favoriti u ovoj situaciji. Koliko god da smo mlada ekipa, smatram da smo iskusniji od Uba. Imamo primačku dijagonalu - Nikolina i ja treba najviše da povučemo. Sigurna sam da rezultat neće izostati. Možda je malo pretenciozno, ali ako damo sve od sebe sigurna sam da ćemo pobediti", zaključila je Jelena Stojić.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

Ponedeljak

18.00: Jedinstvo - Omladinac

Utorak

19.00: TENT - Partizan

19.00: Železničar - Srem

19.00: Crvena zvezda - Ub


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaMilan GršićJelena Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara