Milan Gršić (©MN Press)
Milan Gršić (©MN Press)

Gršić: Ne odustajemo od titule, iznenađenja se dešavaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 11:01

"Mislim da razlika u kvalitetu između nas i Jedinstva nije tolika da kažemo da ne možemo da prođemo dalje", rekao je trener Crvene zvezde

Odbojkašice Crvene zvezde će igrati u polufinalu plej-ofa. Crveno-bele su se pobrinule da ljubitelji odbojke u prestonici pogledaju bar još jedan meč u ženskoj konkurenciji, jer da su ispale utakmice bi se igrale na Ubu, u Lajkovcu, Pazovi i Obrenovcu.

U većem delu majstorice sa Ubljankama bile su mnogo bolje, a krizu su doživele samo u drugom setu...

Izabrane vesti

"Drugi set - veliki pad. Doduše, vratili smo se stvarno. Mislim da je ekipa izdržala pritisak. Od starta smo krenuli veoma agresivno na servisu. Ono što je bila odlika Uba - pritisak konstantan sa servisom, sad je bila naša... Čestitke za oba tima, čestitke mojim devojkama na prolasku u polufinale. Ipak je na kraju odlučio domaći teren. Publika nas je nadahnula da izdržimo i taj težak trenutak posle drugog seta", rekao je posle meča trener Crvene zvezde Milan Gršić.

Treći i četvrti set crveno-bele su dobile prilično ubedljivo.

"Rezultatski je delovalo lako, ali fizički veoma teško. Odigrali smo u prva dva meča mnogo poena koji su trajali veoma dugo. I na trećem nije to bilo toliko napadački kvalitetno, zbog toga je ponovo bilo mnogo drugačkih poena. Oni su se sada završavali u našu korist... Ali, bez obzira na to, bilo je veoma teško za obe ekipe da posle dva naporna meča pruže kvalitetnu partiju u trećem. Moramo da ih razumemo...".

Naredni rival je aktuelni šampion Jedinstvo.

"Oni su svakako najviše pokazali u ligaškom delu, jedan su od favorita za osvajanje titule. Tražićemo naše šanse, zašto da ne... Mislim da je ovo veliki korak za nas. Ne odustajemo od titule. Plej-of je takav, iznenađenja se dešavaju... Mislim da razlika u kvalitetu nije tolika da kažemo da ne možemo da prođemo dalje. Videćemo, borićemo se".

Veruje Gršić da njegove devojke još nisu pokazale baš sve što znaju.

"Uvek može bolje. Ali, mislim da je angažovanje u sva tri meča bila fantastično. To je ono što moramo da zadržimo. Da li će to biti dovoljno protiv Pazove, videćemo. Možda će oni biti malo lošiji, pa mi nećemo morati da budemo bolji od ovoga. Sport je igra, nekad se možda i malo sreće odlučiti. Potrudićemo se da učinimo polufinalne mečeve još zanimljivijim".

Sigurno da će crveno-belima biti potrebna podrška da bi došle do podviga.

"Nadamo se da će sada već publika videti da je vreme da nas još više podrži", uz osmeh je poručio za kraj Milan Gršić.



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaMilan Gršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara