(©Reuters)
(©Reuters)

Vitese izbačen iz lige! Oduzeto mu 18 bodova, završio u minusu

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.04.24. | 19:56

Posle 35 godina seli se u niži rang

I ono malo nade što je tinjala, ugašena je. Više je nema. Vitese je izbačen iz lige!

Finansijski problemi su bili ogromni, nerešivi. Nije mogao da ispuni uslove za licenciranje i povučen je rez: oduzeto mu je 18 bodova, završio je u minusu i više ne postoje ni matematičke šanse da do kraja sezone izbori opstanak u Erediviziji.

Izabrane vesti

Odgovorni iz kluba su davali nadu, ispostaviće se lažnu. Bankrota, za sada, nema, ali je selidba u niži rang bila neminovnost. Vitese je spadao među timove sa dugim stažom u Erediviziji, još od sezone 1989/1990 se takmičio sa najkvalitetnijima u Holandiji, znao da završi i kao treći ili četvrti, osvoji KNVB kup i izađe na međunarodnu scenu.

Ali, došao je trenutak da se posle 35 godina preseli u niži rang. Propisi su propisi, a njih se u Holandiji drže kao pijan plota.

Komitet za licenciranje se danas sastao i klub iz Arnema gurnuo minus. Jedan bod su ispod nule i u naredna četiri kola jedini cilj će biti da makar pređu u plus, kada se već sezona završila tragično. A, šta će biti naredne – ko zna. Finansijski problemi se ne rešavaju preko noći.

Sve u svemu, ozbiljan udarac z aklub čiji su dres kroz karijeru, između ostalih, nosili Nemanja Matić, Roj Makaj, Filip Koku, Robin Gosens, Mejson Maunt, Martin Edegor



tagovi

ViteseEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara