Petrović slavi gol (©Starsport)
Petrović slavi gol (©Starsport)

Njegošev direkt Partizanu u bradu! Šok efekat nije upalio u Humskoj, častila se i Vojvodina sa tri boda

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.05.24. | 18:50

Pored dva poništena gola i prečke Novosađani u 94. minutu došli do trijumfa – 3:2

Vojvodina je nokautirala Partizan! Gol Njegoša Petrovića u 92. minutu doneo je zaslužen trijumf Novosađanima, koji su produžili totalnu agoniju crno-belih, koji sada broje skoro mesec dana bez pobede u Mozzart Bet Superligi.

Promena trenera nije donela željeni šok efekat, Albert Nađ je na svom zvaničnom debiju upisao poraz, koji mu je potpisao Njegoš Petrović “strelom” sa dvadesetak metara – 3:2.

Izabrane vesti

Nije, doduše, Nađ ni imao dovoljno vremena da bilo šta promeni u igri Partizana, osim što je istumbao startnu postavu i poslao na teren neka nova lica. Ali, uzalud “šminka”, proleće je ponovo donelo potop Parnog valjka, isto kao prošle godine u ovo vreme.

Čista je sreća za crno-bele što su ostala samo četiri kola do kraja, inače bi imali realnu “šansu” da ponovo, kao lani, sezonu završe ispod i trećeg mesta na tabeli. A, pre samo mesec i kusur tim Igora Duljaja, sada Alberta Nađa, je bio lider Mozzart Bet Superlige…

Istina, Partizan je u drugom poluvremenu pokazao neku reakciju, znake volje i želje, stvorio nekoliko dobrih situacija, koje su uglavnom završavale u nogama dugo već indisponiranog Zahida.

Vojvodina je u mnogo boljoj formi i sa mnogo boljom igrom došla u Beograd i za razliku od brojnih slučajeva u istoriji kada je znala da se prepadne od samog imena protivnika, ovog puta se hrabro isprsila, zaigrala kao da je na “Karađorđu”, ostala uspravne kičme i kada je gubila i uspela da preokrene, predvođena neuhvatljivim Serijem i danas vrlo raspoloženim Zukićem.

Igra Voša sjajno otkako su se posložile “kockice” sa Božidarom Bandovićem, nije baš kao Barsa, ali je u ovom momentu bolja od Partizana, sa smislenijom igrom, stabilnija, mirnija. Nisu je poremetila ni dva poništena gola i pogođena prečka Vukanovića, ostali su gosti da veruju u pobedu do kraja i ona je stigla u samom finišu.

Iznuđene promene u ionako jezivoj odbrani Partizana, odluka da mladi Stjepanović posle duge pauze zauzme mesto u startnoj postavi, kao i Aleksa Jankovića u ofanzivi uz desnu liniju, nisu baš ništa promenili u igri crno-belih. Bilo je to ponovo teško mučenje sa loptom, čak do gola jedva da je tim Alberta Nađa uspevao da prenese fudbal preko pola.

Vojvodina je znala za jadac, koliko se Partizan ovog proleća muča sa svima i svuda, te je napala od prvog minuta i bila mnogo opasniji tim. Pa je kao hladan tuš stigao gol domaćih, koji je kreirao Zahid, a nesrećno loptu u svoju mrežu poslao Crnomarković.

Taj pogodak je malo osokolio Partizan, a uzdrmao Vojvodinu, pa su mogli crno-beli i do dva gola razlike, ali kada je Saldanja promašio kolosalnu šansu, sve se raspalo za Parni valjak kao kula od karata.

Pravo na veliku grešku ispucao je danas i golman Aleksandar Jovanović, koji je propustio loptu na dva metra od svoje mreže i počastio Serija da izjednači, a majstorijom je Zukić pred kraj poluvremena režio preokret i potpuno bacio Partizan u nokaut, a svom timu dao krila pred nastavak utakmice.

Ipak, drugačiji crno-beli su istrčali na teren u nastavku meča. Mnogo agresivniji, kreativniji, uspevali su da potisnu Vojvodinu na njenu polovinu, da stvaraju prilike, a onda i da izjednače preko Aranđela Stojkovića.

Nastavak je, ipak, pripao Vojvodini. Već u narednom napadu je dosuđen kod gola faul Mateusa Indija, koji je ugurao u mrežu i loptu i Antića. Potom je Vukanović pogodio prečku, a posle odgledanog snimka sudija Jovanović je poništio i gol Ivanovića nakon kornera zbog prekršaja u skoku.

I kada se očekivao kraj – odsvirao ga je Njegoš Petrović. Natrčao je na loptu i raspalio sa 18-19 metara, dok je Jovanović na golu Partizana samo pogledom ispratio kako fudbal ulazi u mrežu i kako Lale pakuju tri boda za poneti za Novi Sad...


PARTIZAN - VOJVODINA 2:3 (1:2)

/Crnomarković ag 18, Stojković 57 - Seri 38, Zukić 44, Petrović 94/

Beograd

Sudija: Srđan Jovanović

Stadion Partizana

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 5 – Stojković 6, Filipović 5,5, Saničanin 5,5, Antić 5,5 – Natho 7, Stjepanović 5 (od 81. Ovusu -) – Kalulu 5,5, Zahid 6 (od 81. Baždar -), Janković 5 (53. Goh 5) – Saldanja 5 (53. Nikolić 6,5).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6 – Lazarević 6, Crnomarković 5,5, Korać 6, Mateus Indio 6 – Petrović 7, Zukić 7 – Radulović 5,5 (64. Ivanović 6,5), Savićević 6, Seri 7 – Vukanović 6,5.

Igrač utakmice: Kejleb Seri (Vojvodina) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 33. KOLO

Plej-of

Radnički 1923 - Mladost 3:2 (1:2)

/Vidosavljević 45+2, 60, Šerbečić 76 - Veličković 22, Milošević 27p/

Partizan - Vojvodina 2:3 (1:2)

/Crnomarković ag 18, Stojković 57 - Seri 38, Zukić 44, Petrović 92/

Čukarički - Napredak U TOKU

Crvena zvezda - TSC U TOKU



tagovi

FK PartizanFK VojvodinaNjegoš Petrovićalbert nadjMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara