Vojvodina u finalu ABA 2: Novosađani nadoknadili minus 18!

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.05.24. | 21:15

Čuda su moguća. Sada se čeka Spartak iz Subotice da obezbedi plasman u finale

Neverovatan uspeh košarkaša Vojvodine koji su se plasirali u finale ABA 2 lige. Deklasirali su Podgoricu rezultatom 97:55 i tako nadoknadili minus 19 iz prvog meča i pokazali da je sve moguće na košarkaškom terenu.

Podsećanja radi, u ABA 2 ligi važe nešto drugačija pravila. U polufinalima se igraju po dve utakmice i gleda se konačna koš razlika u dvomeču. Malo ko je ostavljao šansu Vojvodini da se plasira u finale kada je u Podgorici izgubila 98:80. Morala je na svom terenu da nadoknadi čak 18 poena razlike, a onda spektakl u Spensu.

Izabrane vesti

Na poluvremenu su izabranici trenera Isakova već imali 15 poena prednosti, a onda treća deonica za pamćenje. Furioznom serijom 30-8 su došli do ključne prednosti i na kraju slavili sa preko 40 razlike što je bilo sasvim dovoljno da se plasiraju u finale.

Tamo ih čeka pobednik dvomeča MZT-Spartak Subotica. Trenutno predstavnik Srbije ima pet poena prednosti pred meč u Subotici. Pobednik ABA 2 lige plasiraće se u elitni rang takmićenja koje će sledeće sezone brojati 16 klubova zbog ulaska Dubaija.

Ostaje nam samo da vidimo da li će biti srpsko finale u ABA 2 ligi.

Što se tiče individualnih učinaka na meču, izvanredan je bio Džared Kaninghem sa 20 poena. Savić je dodao 15, po 13 su imali Rakićević i Džonson.

Veliki uspeh kluba iz Novog Sada.


tagovi

KK VojvodinaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara