Salomon Rondon (©AFP)
Salomon Rondon (©AFP)

NBA Meksikanci, kreće plej-in: Umorna Pačuka mora posle 48 sati opet na teren

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 23:05

Klausura: Venecuelanski as Salomon Rondon predvodi najmlađi tim u ligi Sombrerosa koji na svom stadionu noćas (05.15) posle finala Konkakaf Kupa šampiona želi da izbori i plej-of u domaćem šampionatu. Rival je noćas (05.15) je UNAM Pumas

Košarkški plej-in je u modi i u fudbalu. Meksička Klausura je jedna od pionira ovog modela koji je uveo prvo NBA, a od ove sezone i Evroliga. Najboljih šest ekipa se plasiralo u četvrtfinale, dok će preostala četiri tima da igraju plej-in. Nekaksa i Keretaro (03.00) igraju prvi meč, a pobednik ide na poraženog iz duela sedmoplasiranog i osmoplasiranih Pačuke i UNAM Pumasa (05.15).

Pačuka na svom terenu ima šansu da završi posao protiv Puma iz Meksiko Sitija i da ode na megdan druogopalsiranom posle ligaškog dela sezone, Kruz Azulu. Domaćin je umoran, pre samo dva dana je igrao revanš polufinala Konkakaf Kupa šampiona protiv Klub Amerike, slavio na svom terenu sa 2:1 i plasirao se u borbu za trofej sa prvakom MLS lige Kolumbusom.

Izabrane vesti

Pume će biti odmorne, imali su sedam dana da predahnu posle meča sa Keretatarom (1:1). Ekipa iz prestonice Meksika nije poražena već pet utakmica, pa treba očekivati neizvestan duel. Biće ovo i obračun dvojice poznatih napadača. U špicu domaćina je venecuelanski veteran Salomon Rondon koji je početkom godine stigao u Pačuku iz River Plejta. Bio je odličan na početku prošlog meseca, kada je dao pet golova na tri meča, a posti već pet utakmica. Igrao je svih 90 minuta protiv Klub Amerike, kada je bilo 2:1.

05.15: (2,45) Pačuka (3,40) UNAM Pumas (2,85)

Golove su dali Rodrigez i Deosa. U prvom meču je bilo 1:1 na Asteki, pa je tim sa stadiona Migel Idalgo uspeo da izbori borbu za trofej u najjačem takmičenju na tlu Severne i Srednje Amerike i Kariba. Pačuka ima najmlađi tim u ligi s prosekom od 24 godine. Jedino je Rondon veteran.

Vođa napada UNAM Pumasa je meksički reprezentativac Rohelio Funes Mori. On je početkom godine stigao u prestonicu iz Montrreja. Muče ga povrede u poslednje vreme, pa nije ni bleda senka nekadašnjeg napadača koji je bio jedan od najboljih strelaca u šampionatu Sombrerosa poslednjih četiri-pet godina. Samo jedan gol na devet mečeva u dresu novog tima.

Pačuka će na teren samo 48 sati posle pobede nad Klub Amerikom. Povoljna okolnost je što nema putovanje, već će Pumu da dočekaju na svom stadionu, ali sigurno su domaćini umorni i emotivni i fizički posle rušenja najboljeg tima u Meksiku, prvaku Aperture prošle godine i ove sezone jednog od glavnih favorita za trofej i u Klausuri.

03.00: (2,20) Nekaksa (3,40) Keretaro (3,30)

U ligaškom delu sezone UNAM je slavio protiv Pačuke u Meksiko Sitiju sa 3:1, a blistao je Argentinac Eduardo Salvio, strelac dva gola. Čak tri poslednja meča ovih timova u Pačuki završena su bez pobednika (dva puta po 1:1 i jednom bez golova). Pumas je dobio poslednji put na stadionu Idalgo u novembru 2020. godine.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

MEKSIKO 1, KLASURA – PLEJ-IN (JEDAN MEČ)

Petak

03.00: (2,20) Nekaksa (3,40) Keretaro (3,30)

05.15: (2,45) Pačuka (3,40) UNAM Pumas (2,85)

***kvote su podložne promenama

TABELA NA KRAJU LIGAŠKOG DELA SEZONE U KLAUSURI



tagovi

PačukaMeksikoMeksiko 1Pumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara