undefined
undefined

Stručno objašnjenje: Zašto nije sviran prekršaj nad Svetom Markovićem...

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 22:08

"Ovde bi 99 odsto sudija sviralo prekršaj. Defanzivac u ovoj situaciji mora da bude zaštićen", kaže Ljubinko Drulović

Partizan se oglasio maltene čim je sudija Pavle Ilić odsvirao kraj 173. večitog derbija. Crno-beli su nezadovoljni suđenjem i zbog toga su najavili da možda neće izaći na megdan Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Srbije kroz četiri dana.

A šta kaže struka?

Izabrane vesti

Analitičar suđenja na Areni sport, Zdravko Jokić, ocenio je da nije bilo većih propusta delioca pravde Ilića, zamerivši prethodno što se svaki put nakon najveće utakmice u Srbiji krivica za poraz nekog od timova svaljuje na arbitre...

"Kod nas je uvek problem sudija. Uvek napravimo takvu atmosferu. Imamo najpriznatijeg sudiju u Evropi koji ne može da sudi ovde zato što se jedan klub ne slaže. Svuda se dešavaju greške sudija, pa nikome nije zabranjeno da sudi", napravio je Jokić kratak uvod, očito misleći na Srđana Jovanovića, kog Zvezda ne želi na derbiju.

Jokić je potom objasnio najosetljivije situacije. Prvo penal za crveno-bele u 16. minutu...

"Klasična situacija. Golman je kasnio, nije izbio loptu i to ispravna odluka".

U 61. minutu Ovusu je povukao rukom za dres Aleksandra Kataija. Mada je prethodno bio opomenut, prema Jokićevim rečima, momak iz Gane nije trebalo da bude isključen.

"Povlačenje postoji, ali lagano, jednom rukom. Prvi žuti karton opravdan, stoji. Ovo nije bilo za drugi"...

Najviše kontroverzi izazvao je detalj iz 89. minuta, kada je Šerif Endiaje imao kontakt sa Svetozarom Markovićem pre nego što je postigao pogodak za 2:2.

"Da, ovo izaziva diskusiju i kontroverze. Odbrambeni igrač dozvolio je da mu napadač uđe iza leđa i da se bori za poziciju. Do kontakta dolazi. E sad, koliko je taj kontakt bio snažan, koliko je bilo intenziteta, to je najbolje video i osetio sudija. Mnogi imaju primdbu što nije sam pogledao tu situaciju... Nije išao da gleda jer se njegovo viđenje poklapalo sa viđenjem koje su imali arbitri iz VAR sobe - da intenzitet kontakta nije dovoljan za penal".

U zaključak...

"Vidimo da dolazi do brzog pada, možda čak i proklizavanja Markovića. Instrukcije iz Uefe su takve da se kažnjava odgurivanje. Ovde odgurivanja nema. Kontakta ima, ali ne i odgurivanja. Po meni, prekršaja nema".

Ljubinko Drulović, koji je u studiju bio do Zdravka Jokića, očekivano, drukčijeg je mišljenja.

"Ovde bi 99 odsto sudija sviralo prekršaj. Defanzivac u ovoj situaciji mora da bude zaštićen"...

Oko drugog penala za Zvezdu svi su se složili...

"Defanzivac Partizana izbija loptu, to je tačno, ali potom podiže nogu i sapliće igrača Zvezde. Nema dileme. Penal", zaključio je Zdravko Jokić.


tagovi

Zdravko Jokić173. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara