©Reuters
©Reuters

Sad je jasno što se Kanselo nije svideo Pepu

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 10:18

Portugalski bek se našao na udaru kritika nakon što je u dve najvažnije utakmice Barselonine sezone napravio četiri velike greške...

Sve nade ugašene u razmaku od pet dana. Ako su u Barseloni i verovali da će moći da spasu sezonu, tokom prethodne sedmice postalo je jasno da će je završiti praznih ruku, bez ijednog trofeja. U četvrtfinalu Lige šampiona izbacio ih je Pari Sen Žermen, sinoć u El Klasiku savladao i Real Madrid, jasno im stavivši do znanja da će krunu u LaLigi morati da predaju.

Kao i obično posle teških poraza, traže se krivci za iste. I mada je izjavio da ne snosi odgovornost za ispadanje iz Lige šampiona, Ronald Arauho je isključenjem u 29. minutu revanš utakmice sa Pari Sen Žermenom, jasno je to svima, umnogome odredio dalji tok utakmice i uticao na krajnji epilog dvomeča. Za sinoćnji poraz u Madridu, kritike većinski idu na račun - Žoaa Kansela.

Izabrane vesti

Zapravo, portugalski defanzivac je u razmaku od samo pet dana na ovaj ili onaj način bio krivac za četiri primljena gola protiv Pari Sen Žermena i Real Madrida. Na njegovu sreću, a Barsinu nesreću, Arauho je crvenim kartonom učinio da brljotine portugalskog defanzivca ostanu u drugom planu posle meča u utorak, ali je sve došlo na naplatu nakon poraza u El Klasiku.

'Kanselo nestao u Madridu', naslov je teksta katalonskog Sporta posvećen sinoćnjoj partiji 29-godišnjeg beka protiv Reala, dok Mundo Deportivo prethodnu sedmicu opisuje kao 'Kanselov najgori trenutak u Barsi' uz osvrt na greške koje i dalje fudbaler pod ugovorom sa Mančester Sitijem pravio u obe pomenute utakmice, dve najvažnije u sezoni, omogućivši Usmanu Dembeleu i Lukasu Vaskesu da izrastu u heroje svojih timova.

Kanselo je, podsetimo, protiv Pari Sen Žermena 'zaspao' kod izjednačujućeg gola Dembelea nad kojim je nešto kasnije skrivio i jedanaesterac, dok je na stadionu Santijago Bernabeu naivno ispao u duelu sa Vaskesom posle čega je Pau Kubarsi napravio jedanaesterac, a zatim se, kao i pet dana ranije, uspavao na drugoj stativi, što je tihi heroj madridskog tima umeo da kazni...

Sposoban da odgovori zadacima na obe strane terena, sa izraženim ofanzivnim karakteristikama, Kanselo je igrač od kojeg ima malo boljih u svetu na njegovoj poziciji kada je reč o odlukama u završnoj trećini terena, međutim, defanzivne manjkavosti je ono što ga prati kroz čitavu karijeru i što ga je, između ostalog, koštalo mesta u timu Sitija, odnosno ostanka u Bajernu nakon šestomesečne pozajmice.

Shvatio je to i iskusni holandski stručnjak Frank de Bur komentarišući El Klasiko sa sunarodnikom Markom van Bastenom.

"Sad znam zašto se Pepu Gvardioli nije svideo Kanselo. Ovaj momak igra neku svoju utakmicu. Misli jedino o tome šta će uraditi sa loptom. Ti si defanzivac, zaboga!", direktan je bio nekadašnji strateg Intera i Ajaksa...

Nešto blaži prema 29-godišnjegm Portugalcu bio je Van Basten.

"Neverovatno je kako Kanselo i dalje pravi iste greške u tim godinama."

Sada je na čelnicima Barselone da odluče šta im je činiti sa Kanselom. Predsednik katalonskog kluba Đoan Laporta pre oko mesec dana je izjavio da 'misli da će Kanselo ostati u Barseloni i naredne sezone', dodavši kako se 'nada da Siti neće praviti problem oko njegovog ostanka', međutim, ostaje da se vidi da li je u međuvremenu promenio mišljenje.

Portugalac sa Sitijem ima ugovor do leta 2027, a ukoliko ne ostane u Barseloni i naredne sezone, moraće ponovo da traži novu sredinu, jer Pep skoro godinu i po dana ne računa na njega. Nije teško ni shvatiti zbog čega.


tagovi

BarselonaŽoao Kanselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara