Aleksandar Pavlović (©AFP)
Aleksandar Pavlović (©AFP)

Pavlovića čekaju poboljšani ugovor sa Bajernom i voz za EURO

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 17:22

Nagelsman planira da gradi igru za naredni Mundijal oko veziste srpskih korena

Vodili su veliki borbu nemački i srpski fudbalski savez oko Aleksandra Pavlovića, a bitku je dobio Elf. Zahvalio se Bajernov vezista na ponudi i naporima koji su uloženi da bi obukao dres Orlova, opredelio se za Nemačku, međutim, zbog zdravstvenih problema nije debitovao u martu. Ipak, kristalno je jasno pod čijim barjakom će u budućnosti nastupati, možda koliko već na Evropskom prvenstvu.

Propustio je priliku da upiše debitantski nastup prethodnog meseca, ali će mu se nova ukazati početkom juna, kada će Nemci u sklopu priprema za kontinentalni šampionat imati testove protiv Ukrajine i Grčke. Poziv Julijana Nagelsmana će zasigurno dobiti, jer selektor Elfa planira da na duže staze gradi igru oko veziste srpskih korena. Vidi ga kao jednog od stubova za naredni Mundijal, a ozbiljne namere imaju i na Alijanc areni.

Izabrane vesti

Iako još nije zaigrao za Nemačku, postoji mogućnost da Aleksandar Pavlović bude deo državnog tima na Evropskom prvenstvu, otkrio je Julijan Nagelsman. U prilog igraču minhenskog kluba ide i to što će selektori moći da povedu čak 26 igrača

“On je kandidat, možda bi mogao da uskoči u voz za Evropsko prvenstvo. Moj produžetak ugovora će ga još više staviti u centar pažnje, jer želimo da gradimo tim za Svetsko prvenstvo”, rekao je Julijan Nagelsman za Magenta TV i dodao:

“Boriću se i zubima i noktima da uspemo na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ćemo dobro prići i početi da pripremamo tim za Svetsko prvenstvo”.

Aleksandru Pavloviću štošta ide naruku, počev od toga što se DFB osigurao i potpisao sa Julijanom Nagelsmanom ugovor do 2026. godine. A, uskoro bi i momak srpskih korena dugoročno mogao da se obezbedi.

Još u novembru je stavio paraf na ugovor sa Bajernom do 2027. godine, međutim, do tada se mnogo toga promenilo. Postao je standaradan prvotimac, neretko bio i starter, pristao je da brani boje Nemačke… I u bavarskom klubu su odlučili da mu poboljšaju uslove.

Impresionirao je klupsko rukovodstvo, na Alijanc areni su isključili mogućnost prodaje i već su većali oko novog ugovora za Aleksandra Pavlovića. I dalje nije poznato hoće li se dužina menjati, ali finansijska strana priče definitivno hoće.

Teško da je mogao i da zamisli da će se ovom brzinom i ovom smeru stvari odvijati...


tagovi

Aleksandar PavlovićJulijan NagelsmanBajern MinhenFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara