Rajan Mesi (©Printscreen)
Rajan Mesi (©Printscreen)

Mesi iz Francuske zaludeo evropske velikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 15:38

Krilni fudbaler Dižona Rajan Mesi na radaru brojnih klubova

Epitet 'novog Kristijana Ronalda' mediji nemaju običaj da lepe toliko često mladim igračima, ali 'novih Lionela Mesija' ima na svakom ćošku, pojavljuju se iz sezone u sezonu. Jednog takvog, potencijalnog naslednika osmostrukog osvajača Zlatne lopte u svojim redovima ima i Dižon.

Rajan Mesi, 16-godišnji krilni fudbaler francuskog trećeligaša, koji 'deli' prezime sa argentinskim asom, dospeo je zahvaljujući istom ovog podneva u evropsku fudbalsku javnost. Ali ne samo zbog njega, već i zbog svog talenta, kojim je skrenuo pažnju brojnih velikih klubova sa Starog kontinenta na sebe.

Izabrane vesti

Budući da prolazi kroz finansijsku krizu, Dižon je odlučio da istu ublaži time što će unovčiti talenat svog bisera. I neće imati problem da mu pronađe kupca. Naime, kako piše Ekip, Lil je njegovo dovođenje odredio kao prioritet predstojećeg leta, zainteresovan je i Marselj, a mogućnost njegovog angažovanja razmatra i Čelsijeva filijala Strazbur, naravno, u dogovoru sa londonskim klubom i njihovim zajedničkim vlasnicima.

Interesovanje za Mesija dolazi i izvan granica Francuske. Pored Čelsija u priči je još nekoliko neimenovanih premijerligaša, međutim, Ekip navodi da u trci za potpis francuskog U17 reprezentativca vode nemački klubovi - Borusija Dortmund, Bajern i Lajpcig, koji je već poslao upit čelnicima Dižona.

Mesi je za prvi tim Dižona debitovao početkom aprila protiv Verseja, a prošle nedelje postigao je i prvenac u dresu francuskog trećeligaša, i to za pobedu protiv Orleansa.



tagovi

Rajan Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara