Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Kukića i Cuparu čeka puna dvorana u Skjernu, oslabljeni Berlinci brane pehar u Nantu

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 11:04

EHF Liga Evrope: Danas revanši četvrtfinala. Samo je Flensburg siguran za Hamburg, u preostala tri meča nas očekuje drama

Još 60 minuta je ostalo do Hamburga, u kome će se 25. i 26. maja igrati završni turnir Lige Evrope, drugorangirang takmičenja pod okriljem EHF-a. Tamo je već Flensburg koji je u prvom meču u Švedskoj prebrinuo sve brige pobedom nad Savehofom sa 41:30, pa je revanš u gradiću na Baltiku formalnost. Na sever Nemačke mogu još dva kluba iz Bundeslige, branilac trofeja Fikse Berlin i Rajn Nekar Leven.

Rumunski Dinamo putuje u Dansku posle samo +1 – 28:27 protiv Skjerna u Bukureštu. Lazar Kukić je bio igrač utakmice prošlog utorka, a u tim Ćavija Paksvala vraća se hrvatski as Luka Cindrić. Ekipa iz rumunske prestonice je u prethodnoj rudi eliminisala još jednog danskog predstavnika Silkeborga, i to trijumfima u oba meča. Lakše je bilo u gostima.

Izabrane vesti

Kukića i Vladimira Cuparu očekuju pune tribine u gradiću sa oko 8.000 stanovnika. Dvorana u Skjernu je rasprodata. Neće biti lako timu španskog stručnjaka Ćavija Paskvala da dobije u Skjernu gde je domaćin ove sezone u Ligi Evrope poražen samo jednom, i to u prvoj fazi od Savehofa (33:34). Kvalitet je na strani rumunskog prvaka. Dinamo je obezbedio titulu u komšiluku, nije igrao za vikend, dok je Skjern poražen u plej-ofu (28:31) od šampiona GOG Gudmea.

18.45: (2,85) Skjern (8,00) Dinamo Bukurešt (1,60)

Fikse Berlin je posustao u finišu sezone. Posle poraza od Melsungena u subotu uveče je verovatno izgubio šansu da se sa Magdeburgom bori za krunu u Bundesligi. Na tom meču se povredio kapiten reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić, koji je polomio mali prst na levoj ruci. Van stroja je i mladi srednji bek Nils Lihtlajn, najbolji junior prošle godine na Svetskom prvenstvu u Belinu. Nant je jedno od najtežih gostovanja. U prvom meču je bilo 33:33, pa francuski tim je sada u prednosti. Ovo takmičenje je jedina prilika za trofej Berlinaca.

20.45: (1,45) Nant (8,50) Fikse Berlin (3,40)

Nant je pre desetak dana osvojio Kup Francuske, drugi je u šampionatu sa malim izgledima sa pretekne Pari Sen Žermena. Neće biti zbog povrede srpskog reprezentativca Marka Milosavljevića. Dejan Milosavljev je stub berlinskih Lisica, dok u napad sve zavidi od danskom tandema bekova Matijasa Gidsela i Lasea Andersona.

Rajn Nekar Leven ima očajnu sezonu u Bundesligi, ali je mnogo bolji u Ligi Evrope. U prvom meču u Manhajmu, bilo je i +8 protiv Sportinga, ali na kraju samo +3 – 32:29, pa će lisabonski Lavovi u uvek bučnoj atmosferi u portugalskoj prestonici pokuašti da nadoknade minus iz Nemačke i posle Benfike bude drugi klub iz ove zemlje sa Iberijskog poluostrva koji su izborili finalni turniur Lige Evrope (Orlovi su osvojili ovo takmičenje pre dve godine, kada su nosioci igre bili Lazar Kukić i Petar Đorđić).

20.45: (1,25) Sporting Lisabon (10,0) Rajn Nekar Leven (4,90)

Domaćin, koji je blizu titule u Potugaliji i skidanje s trona Porta, cele sezone igra na krilima fanastičnih braće Kosta, levorukog 19-godišnjeg Fransiska Kika i tri godine starijeg Martima. Kod Lavova iz Manhajma sve zavisi od Niklasa Kirkelekea i Jurija Knora, uz sjajnog mladog golmana Davida Speta.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

18.45: (1,03) Flensburg (20,0) Savehof (16,0), prvi meč: 41:30

18.45: (2,85) Skjern (8,00) Dinamo Bukurešt (1,60), prvi meč: 27:28

20.45: (1,45) Nant (8,50) Fikse Berlin (3,40), prvi meč: 33:33

20.45: (1,25) Sporting Lisabon (10,0) Rajn Nekar Leven (4,90), prvi meč: 29:32

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir CuparaLazar KukićRK Dinamo BukureštRukometna Liga EvropeDejan MilosavljevFukse Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara