Šut Mareja za pobedu (©AFP)
Šut Mareja za pobedu (©AFP)

Meloun o Mareju: Što je bitniji trenutak, ratnik više sija! Junak Denvera: Nosio sam Lebronov dres

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 10:20

“Ma, znate Džejmsa… Zadovoljstvo je igrati protiv njega, tera vas da razmišljate o igri, dodavanjima. Zabavno je imati duel sa jednim od najvećih”, poručio je strelac pobedonosnog koša

Velike utakmice rađaju velike igrače. Teške, najteže šuteve samo takvi mogu da uzmu i pogode. Džamal Marej je prethodne sezone bio verni pomoćnik Nikole Jokića u plej-ofu, jedan od najzaslužnijih za to što je Denver osvojio šampionski prsten, a sada ključni sastojak za eliminaciju Los Anđeles Lejkersa.

Inspiriše ga kada spram sebe ima odlične defanzivce, kada je ulog ogroman. Tada je konstantniji, igra bolje i ispoljava ratnički gen. Dobro to znaju u Denveru, kao i da je predodređen za bitne momente. Na konto toga su direktno došli do dve pobede nad Lejkersima, prvo u drugoj, a zatim i petoj utakmici serije.

Izabrane vesti

Oduševio je Majkla Melouna načinom na koji rezonuje u završnici.

“Dete je ratnik. Što je bitniji trenutak, dete više sija”, prokomentarisao je trener Denvera sjajnu partiju i novi pobednički koš Džamala Mareja.

Kanađanin je zablistao u seriji protiv idola, bila mu je to posebna motivacija.

“To su šutevi koje sanjaš kao klinac. Vežbaš ih u dvorištu”, rekao je Kanađanin i prisetio se dana kada je bio očaran igrama Lebrona Džejmsa i kada je u njegovom dresu izlazio da igra košarku:

“Sećam se kada sam bio klinac, on je igrao protiv Orlanda, za Klivlend. Nosio sam njegov dres, dobio sam ga za rođendan od očevog prijatelja. Sećam se da sam tad nosio njegov dres, a on je pogodio šut u poslednjoj sekundi. Znam da sam rekao ocu, nema šanse da pobede i sećam se kako ostajem bez daha”.

Lebron Džejms naterao je kanadskog beka da bude bolja verzija sebe, da više razmišlja tokom igre, da bira trenutak kada će šutirati, a kada razigrati saigrače.

“Bio mi je uvek omiljeni igrač. Zadovoljstvo je igrati protiv njega. Tera te da razmišljaš tokom utamice. I dalje je fizički dominantan, ali te tera da razmiljaš o igri, dodavanjima, njegov tajming je sjajan. Ma znate Lebrona, zadovoljstvo je igrati protiv njega i zabavno je pobediti ga. Blokirao me nekoliko puta, pogodio sam nekoliko šuteva, ali me blokirao na jednom polaganju i mislim na zakucavanju u drugoj utakmici. Zabavno je imati takav duel sa jednim od najvećih”.

Nema dilemu da je šut za pobedu zasluga ljudi koji ga okružuju, jer to je jedan pogodak, a pre toga je trebalo odraditi rudarski posao.

“To je zbog saigrača uspelo. Rade sjajan posao, traže način za novi posed, da zaustave napad. To može da reši utakmicu. Nekad je najlakše pogoditi šut. Treba zaustaviti Lebrona Džejmsa. To je izazov”, zaključio je junak Denver Nagetsa.



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeDenver NagetsLos Anđeles LejkersMajkl MelounDžamal Mari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara