Foto: AFP
Foto: AFP

Oklahoma 4/4, Pelikansi počišćeni na startu plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 05:06

Gildžus Aleksander i Džejlen Vilijams nezaustavljivi za odbranu Nju Orleansa – 97:89

Provukli su se Nju Orleans Pelikansi kroz plej-in i pobedom nad Sakramentom došli do plej-ofa, ali su tamo naleteli na prejakog protivnika. Oklahoma je četvrtfinalnu seriju plej-ofa rešila u svoju korist maksimalnim rezultatom, a računajući i ligaški deo sezone ovo je bilo šesto vezano slavlje Siti Tandera nad ovim rivalom – 97:89.

Ovoga puta presudio je mnogo raznovrsniji napadački arsenal koji je Oklahoma imala u svojim redovma. Šej Gildžus Aleksander je bio u dominantnoj ulozi tri četvrtine, a na kraju je meč završio sa 24 postignuta poena i devet skokova, ali je ključne poene, onda kada se lomilo pitanje pobednika u poslednjem kvartalu, postigao Džejlen Vilijams. On je na kraju uspeo da sustigne najveću zvezdu ekipe i izjednači se po broju poena, uz osam skokova i četiri asistencije.

Izabrane vesti

Jonas Valančunas je bio na visini zadatka i na ovom meču, okončao je utakmicu sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 13 skokova, ali je njegovom timu nedostajao šuterski lider, koji bi parirao pomenutom dvojcu Oklahome. Si Džej Mekolum je postigao poen više, ali ga nije bilo nigde kada se odlučivalo, dok je Nadži Maršaj ubacio 16 poena.

Ključni faktor je bilo to što su Siti Tanderi su imali još četvoricu igrača sa dvocifrenim brojem poena, a Pelikansi samo jedan. To s biliu Gidi (14 poena), Holmgren (14), Dort (11) i Džons (11), a kod Nju Orleansa još samo Herbert Džons (11).

Oklahoma će u polufinalu Zapada igrati za boljim iz izbudljive serije između Klipera i Maveriksa (trenutno 2-2).



NBA LIGA, PLEJ-OF:

ISTOČNA KONFERENCIJA

Majami - Boston 88:102, 1:3 u seriji

/Adebajo 20 - Vajt 38/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nju Orleans - Oklahoma 97:89, 0:4 u seriji

/Mekolum 20 - Gildžus Aleksander, VIlijams 24/

Denver - LA Lejklers 108:106

/Marej 32 - Džejms 30/


tagovi

Oklahoma Siti TanderNju Orleans PelikansŠaj Gildžes Aleksander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara