Omari Hačinson proslavlja gol (©Reuters)
Omari Hačinson proslavlja gol (©Reuters)

Lids ili Ipsvič - ko će se pridružiti Lesteru u Premijer ligi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 11:26

Traktor Bojsi u boljoj poziciji, jer imaju meč manje, a igraju ga večeras protiv Koventrija u gostima

Potencijalno dva meča udaljen od dugo očekivanog povratka u Premijer ligu, Ipsvič će u utorak da otputuje u Vest Midlends, da bi se suočio sa Koventri Sitijem u sklopu zaostalog susreta 44. kola Čempionšipa (21.00). Nade nebesko-plavih u plej-of su mrtve i pokopane posle emotivnih poslednjih nekoliko sedmica, dok su snovi Traktor Bojsa o bekstvu iz drugog ranga zaista živi.

Uprkos tome što je za vikend produžio niz bez pobeda u Čempionšipu na četiri, remizirajući 3:3 sa Halom na strani, Ipsvič je i dalje u odličnoj poziciji da obezbedi automatsku promociju u Premijer ligu u narednih nedelju dana.

Izabrane vesti

Kao posledica toga što su Traktor Bojsi imali vođstvo u tri navrata u Jorkširu zahvaljujući pogotku Džordža Hirsta i dva gola Omarija Hačinsona, postojaće žaljenje što nisu uspeli da izdrže do kraja i osvoje tri boda, pošto su kapitulirali u 87. minutu.

21.00: (5,00) Koventri (3,90) Ipsvič (1,67)

Imajući to u vidu, igrači trenera Kirana Mekene i dalje imaju sudbinu promocije u sopstvenim rukama. Preostala su im još dva meča, gde ih pobeda i remi definitvno vode na drugo mesto u Čempionšipu i šalju u najjače društvo. Posle Koventrija u gostima, Traktor Bojsi će u poslednjem kolu da dočekaju Hadersfild, koji je u nezavidnoj situciji i samo nekim čudom može da se spase ispadanja u treći rang.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Bod u Jorkširu protiv Tigrova Lijama Roseniora značio je da je Ipsvič sakupio 90 poena, koliko ima i drugoplasirani Lids, dok je Lester obezbedio prvo mesto jer je skupio 97 bodova. Ipsvič je neporažen u četiri meča na strani kod Koventrija od januara 2011. godine, a nastavkom tog niza tim bi ušao u predvorje plasmana u Premijer ligu posle 22 godine pauze.

S druge strane, suočavajući se sa četvrtom utakmicom u samo 10 dana na kraju lude kampanje 2023/2024, Koventri je uspeo da osvoji bod na gostovanju Blekburnu. U posljednja dva meča u kampanji, ekipa Marka Robinsa trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli drugog ranga, sa osam bodova zaostatka za šestoplasiranim Vest Bromvič Albionom, koji će nastojati da zadrži Hal Siti na sedmom mestu u finišu kampanje.

Pozitivna stvar za nebesko-plave u subotu je bilo to što su uspeli da ostvare osmu utakmicu u kampanji bez primljenog gola. Koventri će spustiti zavesu u sezoni uzastopnih okršajima kod kuće, a pred kraj relativno uspešne kampanje Robinsove trupe su se prilično dobro snalazile u svojoj bazi u Midlendsu, izgubivši samo četiri puta u 21. susretu u ligi.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 44. KOLA

Utorak

21.00: (5,00) Koventri (3,90) Ipsvič (1,67)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipKoventriKoventri SitiIpsvič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara