ESL Pro Liga - počinju mečevi C i D grupe

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 10:28

Uskoro ćemo imati svih 16 učesnika plej-ofa

Nakon uzbudljivog raspleta grupa A i B u kojima smo videli propast mnogih favorita kao što su Falcons, Eternal Fire i Fnatic, na red dolaze grupe C i D posle kojih ćemo imati svih 16 učesnika plej-of završnice 19. sezone ESL Pro Lige.

I pored toga što u novom formatu takmičenja timovi ispadaju tek nakon tri poraza, čini se kao da smo videli više iznenađenja nego što smo očekivali. U grupi A nov sistem je doneo sreću Virtusu koji je gubio od ekipa Fnatic i FaZe, da bi na kraju preko SAW u borbi za četvrto mesto ipak došao do plejofa, dok je u grupi B sličnu sudbinu doživeo G2 koji je morao maksimalno da se pomuči da prođe dalje, usput izbacivši Falconse sa turnira.

Izabrane vesti

U grupama C i D je blago slabija konukrencija kada se sve sabere, ali baš zbog toga što su favoriti jasniji, na prvi pogled se čini kao da će borba za treće i četvrto mesto biti mnogo neizvesnija i da veliki broj timova može da pretenduje na njih.

Grupu C predvodi MOUZ, apsolutni favorit za prvo mesto koji po svemu prikazanom ove godine ne bi trebao da ima problema sa bilo kim od rivala. Ostatak grupe čine timovi koji su u slaboj formi i kojima je ovo idealna prilika da poprave utisak, kao što su ENCE, GamerLegion, FURIA i Team Liquid. 

Ovi timovi bi i trebalo da vode glavnu reč u borbi za plejof, a ostaje da vidimo da li Monte i FORZE Esports mogu da iznenade, kao i Bad News Kangaroos od kojih se ipak ne očekuje previše.

U D grupi je slična situacija. Aktuelni Major šampioni Natus Vincere su ubedljivi favoriti, a od ekipa sa većim potencijalom se izdvajaju Complexity i HEROIC. Prema određenim glasinama upravo je ovaj turnir presudan za Complexity, odnosno za to da li će biti promena u timu, a HEROIC konačno ima priliku da se preko malo slabije konkurencije izbori za bolji rezultat.

FlyQuest će imati priliku da nastavi sa dobrim partijama koje je pokazao na IEM Chengdu 2024, a priliku za iskupljenje traži i BIG koji je u teškoj rezultatskoj krizi. Od poznatih imena tu su još i Ninjas in Pyjamas koji su danas daleko od uloge favorita gde god da se takmiče, a grupu kompletiraju BOSS i Pera Esports.

Mečevi grupe C i D će se prenositi na Arena Esport Jutjub i TV kanalu.



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara