Radost Vojvodine (©Starsport)
Radost Vojvodine (©Starsport)

Biće novog milionskog transfera u Novom Sadu: Eksplozija Ivanovića – pet golova na tri meča!

Vreme čitanja: 5min | sub. 06.04.24. | 20:09

Vojvodina rutinski savladala Železničar u gostima i vratila se na pobednički kolosek – 3:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Mučila se Vojvodina po pravilu u jesenjem delu sezone kada igra van Novog Sada, ali je od proleća ta slika potpuno promenjena, pa su Novosađani uspeli da vežu tri trijumfa na gostovanjima. Posle pobeda nad IMT-om u Beogradu, te u Surdulici nad Radnikom, Stara dama upisala je nova tri boda u Pančevu, gde joj je protiv Železničara bilo dovoljno prvo poluvreme da reši pitanje pobednika. Koliko same pobede sve na Karađorđu može da raduje učinak Mihaila Ivanovića. Eksplodirao je ovog proleća, kontinuirano trese mreže i mogao bi da bude nova 'velika stvar'. Novi milionski transfer. Novi trijumf potpisao je sa dva gola, a sa bele tačke ga je overio i Dejan Zukić – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Tako su se Novosađani bar do večeras osamili na četvrtom mestu, ostavivši iza sebe Čukarički i kragujevački Radnički, koji imaju utakmicu manje, ali i dodatni pritisak da ostvare pobede kako bi ostali u trci sa Lalama za mesta koja vode u Evropu. 

Uhvatila je Vojvodina ozbiljan zalet posle loše serije na samom startu prolećnog dela sezone, vezala četiri pobede, a onda ih je samo na trenutak usporio Čukarički u prošlom kolu u Novom Sadu (1:1). Ipak, četa Božidara Bandovića vratila se već danas na pobednički kolosek u Pančevu i napunila baterije pred okršaje u čevrtfinalu Kupa sa Čukaričkim (u sredu na Banovom brdu), te vojvođanski derbi u prvenstvu protiv TSC-a narednog vikenda. 

Buđenje Vojvodine razdrmalo je i talentovanog centarfora Mihaila Ivanovića, koji na trećem meču zaredom pogađa mrežu rivala. Predvodio je svoj tim kroz Surdulicu kada je sa dva gola doprineo trijumfu nad Radnikom (4:0) i bio igrač kola, potom je protiv Čukaričkog bio strelac vodećeg gola (1:1), a danas je golgetersku seriju nastavio u Pančevu, gde je takođe dva puta tresao mrežu. Načeo je domaći Železničar već u 10. minutu, u drugom poluvremenu potpisao i treći gol u mreži Pančevaca, a kod oba njegova gola velike zasluge idu na račun dvostrukog asistenta Normana Kembela, koji je od starta dobio šansu usled izostanka Alekse Vukanovića (suspendovan zbog žutih kartona) i treneru Bandoviću se za to odužio na pravi način.

Pokazalo se da je Stara dama napravila pravi potez time što je talentovanog Ivanovića prošlog leta vratila sa pozajmice iz Sampdorije u Novi Sad i ako nastavi u ovom ritmu, momka sa statusom bonusa očekuje milionski transfer.

Novosađani su pred ovaj susret imali značajne kadrovske probleme, ali se to ni najmanje nije osetilo na terenu, jer su svi uradili svoj posao na pravi način. Osim na odranije povređene Andriju Radulovića i Gurama Giorbelidzea, trener Stare dame Božidar Bandović nije mogao da računa ni na suspendovanog Aleksu Vukanovića, pa je umesto njega po desnom krilu počeo Norman Kembel, te na povređenog Marka Bjekovića, pa je mesto uz desnu aut-liniju zauzeo Milan Lazarević, koji je inače početku sezone bio standardni desni bek.

Od starta je Vojvodina nametnula inicijativu i pretila redom preko Dejana Zukića, Milana Lazarevića i Njegoša Petrovića, ali su njihovi udarci išli van okvira gola. Ipak, vrlo brzo se gostima isplatila ta ofanziva, pa su već u 10. minutu stigli do vođstva preko perpsektivnog Mihaila Ivanovića, koji je odično reagovao na kvalitetan centaršut Normana Kembela, pobegao domaćim štoperima i potom glavom savladao golmana Mijatovića.

Nastavila je Voša da igra u istom ritmu i posle samo 13 minuta duplirala prednost. Odigrali su lepo dupli pas Zadi Seri i Vukan Savićević, koji je probio u šesnaesterac, a onda ga je nepropisno srušio Vojislav Stanković, pa je arbitar Danilo Nikolić pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Dejan Zukić, koji je tako doneo ogromni kapital svom timu već sredinom prvog perioda. Nakon toga je ekipa Božidara Bandovića malo spustila gas, a s druge strane Železničar je uspeo da poveže svoje redove tek pred finiš poluvremena, kada su preuzeli inicijativu i kreirali prvu pravu priliku: Aleksandar Đorđević je lepo proigrao Aleksandra Kahvića na pet metara, koji je šutirao iz okreta, ali je Lazar Carević odlično intervenisao i sprečio domaćina da se vrati u život pre odlaska na obaveznu pauzu.

Reagovao je odmah trener gostiju Siniša Dobrašinović i osvežio tim početkom drugog poluvremena, poslavši na teren Sulejmana Mareha i Strahinju Jovanovića, ali to nije dalo nikakav efekat.

Morali su gosti da se malo više otvore i pokušaju da što pre prepolove zaostatak, ali nakon izgubljene lopte na sredini sevanula je kontra Lala koju je realizovao sjajni Mihailo Ivanović. Ponovo mu je kao i kod prvog pogotka asistirao Norman Kembel, samo što je sada nogom matirao Milana Mijatovića i stavio tačku na susret.

Malo je nedostajalo da samo koji minut kasnije Stara dama dođe i do četvrtog gola, ali Zukić je iz vrlo izgledne situacije šutirao pravo u golmana. Do kraja nije bilo zanimljivih dešavanja na terenu, ali jeste na klupi, kada je posle oštrog protesta isključenje zaradio trener Novosađana Božidar Bandović.

Vojvodina je ovom pobedom stigla do 47. boda i bar privremeno do četvrtog mesta, dok Železničaru predstoji grčevita borba za opstanak, jer ostaju posle ove runde na poziciji koja vodi direktno u niži rang.

ŽELEZNIČAR – VOJVODINA 0:3 (0:2)

/Ivanović 10, 60, Zukić 23pen /

Pančevo

Stadion: Gradski

Sudija: Danilo Nikolić

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Mijatović 5,5 – Lakićević 5,5 (od 76. Endiaj-), Purtić 5, Stanković 5, Hajdin 5,5 – Knežević 5,5 (od 62. Trifunović 5,5), Pantelić 5,5 (od 46. Mareh 5,5) – Đorđević 6, Kahvić 6, Grgić 5,5 (od 46. Jovanović 5,5) – Romanić 6

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 7 – Lazarević 7, Crnomarković 7, Korać 7, Đorđević- (od 22. Indio 7) – Petrović 7, Zukić 7 – Kembel 7,5 (od 70. Vukčević-), Savićević 7 (od 79. Kajević-), Zadi Seri 7 – Ivanović 7,5 (od 70. Jovanović-)

Igrač utakmice: Mihailo Ivanović 7,5 (Vojvodina)

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

20.00 (2.10) TSC (3.45) Čukarički (3.50)

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaŽelezničar PančevoFK VojvodinaMihailo IvanovićDejan ZukićBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara