""
""

Ovo je tim najboljih pojačanja Serije A! Tu je Kolarov, ali i čika od 35 godina

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.10.17. | 10:28

Najbolje su poslovali Roma i Bolonja, kažu Italijani

Italijanska La Gazzetta dello Sport sastavila je idealnu ekipu letnjeg prelaznog roka na osnovu ocena igrača u uvodnih sedam kola Serije A. U obzir su uzeti nastupi, ali i isplativost. Prednost je data igračima koji su se pokazali kao najbolji odnos cene i kvaliteta na početku italijanskog prvenstva.

SALVATORE SIRIGU (30)

Izabrane vesti

Pozicija: golman
Prešao: PSŽ - Torino
Cena:  bez odštete
Utakmice: 7
Prosečna ocena: 6,43
Minuta u igri: 630

Povremeni italijanski reprezentativac vratio se u domovinu i potpisao za ambiciozni Torino. Posle nekoliko godina u Francuskoj dojadilo mu je da sedi na klupi i bude zamena Kevinu Trapu, pa je po isteku ugovora odlučio da potraži sreću na drugom mestu. Po odlasku Džoa Harta iz Torina, Sirigu je zauzeo mesto između stativa i dosad je odigrao sve utakmice kod Siniše Mihajlovića.

FEDERIKO MATIJELO (22)

Pozicija: desni bek
Prešao: Juventus - SPAL
Cena:  pozajmica
Utakmice: 5
Prosečna ocena: 6,25
Minuta u igri: 197

Perspektivni desni bek ponikao je u Juventusovom pogonu, ali nije se naigrao i uglavnom je na pozajmicama. Bio u Kijevu, a ove sezone je u SPAL-u, objektivno jednoj od najlošijih ekipa u ligi. Ali on pruža kvalitetne partije.

ĐANKARLO GONZALES (29)

Pozicija: štoper
Prešao: Palermo - Bolonja
Cena: 1.500.000 evra
Utakmice: 4
Prosečna ocena: 6,25
Minuta u igri: 360

Njegov bivši klub Palermo ispao je u Seriju B, ali Gonzales je prvoligaški štoper i to je dokazao u svojoj novoj sredini. Iskusni Kostarikanac ima 61 nastup za reprezentaciju i igraće na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Uvodne tri utakmice sezone proveo je na klupi, ali od utakmice protiv Fjorentine je nezamenljiv. Otkad je on gazda odbrane, Bolonja je nanizala tri utakmice bez poraza (remi i dve pobede), a u poslednje dve utakmice čak nije primila gol.

MILAN ŠKRINIJAR (22)

Pozicija: štoper
Prešao: Sampdorija - Inter
Cena:  30.000.000 evra
Utakmice: 7
Prosečna ocena: 6,36
Minuta u igri: 630

Sjajni slovački štoper najskuplje je ime u ovoj ekipi, ali nakon njegovih sedam uvodnih utakmica u Interu jasno je i zašto. Lučano Spaleti ne može da zamisli tim bez njega. Iskusni italijanski strateg često rotira igrače Intera, ali Škrinijar se ne miče iz postave. S njim u timu Inter još nije izgubio nijedan susret, a stasiti defanzivac stigao je i da postigne gol protiv Krotonea.

ALEKSANDAR KOLAROV (31)

Pozicija: levi bek
Prešao: Mančester Siti - Roma
Cena:  5.000.000 evra
Utakmice: 6
Prosečna ocena: 6,50
Minuta u igri: 524

Iskusni srpski reprezentativac  odigrao je šest utakmica u Seriji A, dao je gol i čak tri puta asistirao. S njim u ekipi Roma ima samo jedan poraz ove sezone i pet pobeda, a Kolarov igra sjajno. Bio je velika želja novog Rominog sportskog direktora Monćija, a kad te on želi, znači da si igračina.

LORENCO PELEGRINI (21)

Pozicija: vezni
Prešao: Sasuolo - Roma
Cena:  10.000.000 evra
Utakmice: 4
Prosečna oena: 6,67
Minuta u igri: 224

Još jedna Monćijeva krađa. Odigrao je četiri susreta u Seriji A i namestio gol protiv Milana u prošlom kolu, a ima i jednu asistenciju u Ligi šampiona. Igrao je za sve selekcije italijanske reprezentacije, a u maju ove godine debitovao je i za seniore. Veliki je potencijal italijanskog fudbala. Roma ga je kupila za sitan novac, samo 10.000.000 evra. On već sad vredi 12.000.000.

BLEZ MATUIDI (30)

Pozicija: vezni
Prešao: PSŽ - Juventus
Cena:  20.000.000 evra
Utakmice: 7
Prosečna ocena: 6,57
Minuta u igri: 483

PSŽ se olako rešio francuskog reprezentativca misleći kako je već odigrao svoje najbolje utakmice, te da ga je “uvalio” Staroj dami za 10.000.000 manje od tržišne vrednosti. Maks Alegri se zaljubio na prvi pogled u vrednu radilicu i ne može da zamisli tim bez njega. Odigrao mu je svih 180 minuta u Ligi šampiona i 483 minuta u Seriji A. Juve ima jednu od najdužih klupa u Evropi i mogao bi da ga zameni s barem trojicom sjajnih igrača, ali Alegri ga vadi iz igre jedino kad baš ne može.

RODRIGO PALASIO (35)

Pozicija: krilo/napadač
Prešao: Inter - Bolonja
Cena:  bez odštete
Utakmice: 6
Prosečna ocena: 6,50
Minuta u igri: 371

Iskusni Argentinac je sa 35 godina na ramenima mogao da ode i u penziju, ali je odlučio da još malo ostane u fudbalu. Inter ga je po isteku ugovora pustio u Bolonju, a Palasio je doživeo novu mladost. U šest utakmica dvaput je bio strelac (protiv Fjorentine i Đenove u prošlom kolu). Što je duže u klubu, sve je bolji.

GASTON RAMIREZ (26)

Pozicija: polušpic
Prešao: Midlsbro - Sampdorija
Cena:  9.000.000 evra
Utakmice: 6
Prosečna ocena: 6,58
Minuta u igri: 403

Posle mnogo lutanja po Premijer ligi vratio se u Seriju A i odlično započeo svoju povratničku sezonu na Čizmi. Već u prvom kolu protiv Beneventa namestio je gol, pa dva kola kasnije asistirao protiv Torina. Jedan je od najbolje ocenjenih igrača posle sedam kola italijanskog prvenstva.

KEVIN LAZANJA (25)

Pozicija: krilo/napadač
Prešao: Karpi - Udineze
Cena:  povratak s pozajmice
Utakmice: 7
Prosečna ocena: 6,21
Minuta u igri: 585

Sjajni Udinezeov napadač stigao je u januaru ove godine iz Karpija za 4.500.000 evra, ali ostao je na pozajmici do kraja sezone. Karijeru u Udinama započeo je kao ispaljen iz topa. Dao je dva komada u Seriji A i namestio jedan gol, a u kupu dodao je još jedan.

DUVAN ZAPATA (26)

Pozicija: napadač
Prešao: Napoli - Sampdorija
Cena:  18.000.000 evra
Utakmice: 4
Prosečna ocena: 6,62
Minuta u igri: 289

Godinama je sedeo na klupi Napolija čekajući priliku pored Kavanija i Iguaina, ali nikako je nije dočekao. Dve protekle sezone bio je na pozajmici u Udinezeu, a ove ga je Sampdorija otkupila za 18.000.000 evra i pokazao se kao apsolutni pogodak. Već ima dva gola i asistenciju pored svog imena, daje gol svakih 145 minuta i nedavno je srušio veliki Milan. Najbolje ocenjen igrač u ovoj ekipi.


tagovi

Aleksandar KolarovBolonjaEvropaItalijaJuventusLacioRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara