Robert Levandovski slavi sa saigračima (©Reuters)
Robert Levandovski slavi sa saigračima (©Reuters)

Barsa potvrđuje drugo mesto u komšiluku, a Real slavi povratak Kurtoe i možda titulu

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 09:59

Kiks Blaugrane i slavlje Madriđana okončao bi šampionsku trku u Španiji ovog vikenda u 34. kolu Primere

Real Madrid želi da napravi još jedan korak ka tituli protiv Kadiza, a Barselona se suočava sa ključnom bitkom za drugo mesto u Primeri protiv komšija u Đironi. Takvo je stanje stvari pred obračune u 34. kolu prvenstva Španije ove subote.

Barselona ima priliku da odloži proslavu šampionske titule Real Madrida i učiniće sve da to učini. U ovom kolu joj je dovoljna samo jedna stvar - pobeda nad Đironom. Ali ovo sigurno neće biti tako lak zadatak kao što može da se čini. I domaći tim ima za šta da se bori, a ako slavi, može da se vrati na drugu poziciju što je veoma primamljiva ideja za tim koji nikada nije bio tako visoko plasiran.

Izabrane vesti

Real Madrid, dakle, ima šansu da već u subotu postane prvak, ako uspe da savlada Kadiz u meču koji se igra od 16.00, mada se pita i Blaugrana koja može da odloži krunisanje. Ćavijevi igrači su na drugom mestu, 11 bodova iza Blankosa na pet kola pre kraja sezone.

18.30: (2,80) Đirona (3,60) Barselona (2,40)

Đirona, koja ima prednost domaćeg okruženja, ima samo dva poena manje od Barse i preskočila bi je u slučaju pobede. Za klub koji tek četvrtu sezonu zaredom provodi među španskom elitom, ovo je sjajan nastup i mali katalonski klub verovatno od nove sezone može da se raduje igranju u najprestižnijem evropskom takmičenju, Ligi šampiona. Deseto mesto je bilo najveće dostignuće u dosadašnjoj istoriji Đirone.

Tokom većeg dela sezone čak je izgledalo da će igrači trenera Mičela moći da drže korak sa najvećim klubovima u ligi, pa čak i da se bore za titulu. Na kraju im to nije pošlo za rukom, jer se Real odlepio snažnim sprintom u finišu i Đirona je pala. Uprkos tome, Kristijan Stuani, Dejli Blind i drugovi održavaju prednost od sedam bodova ispred četvrtoplasiranog Atletiko Madrida. Ako sada ne izgube od Barselone, onda im Liga šampiona neće izostati, a to će biti jasno već za vikend, jer Đironu deli ogromnih 13 bodova od petoplasiranog Bilbaa.

-----------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Naročito se na domaćem terenu Montilivija Đirona odlično snalazi, jer je tamo osvojila 41 bod, a samo dva velika madridska kluba su bolja u celom takmičenju. Domaći ne mogu da računaju na povređeni trio Huanpe, Rikard Artero i Žoel Roka. Gosti dolaze bez Gavija, Baldea i De Jonga.

Blaugrana još ne odustaje od snova o tituli, ali u ovom trenutku za to je neophodno čudo. Pošto je ispala iz Lige šampiona, Barselona je "ošamarena" i u El Klasiku kada ju je Real savladao sa 3:2. U prošlom kolu, međutim, prošla je bolje i uspela je da pobedi Valensiju u golovima bogatoj utakmici sa 4:2.

16.15: (1,35) Real Madrid (5,00) Kadiz (9,00)

Karte su jasno podeljene, a Real Madrid će želeti da napravi jedan od poslednjih koraka ka osvajanju titule prvaka Španije 36. put. Potrebne su mu dve stvari - mora da pobedi Kadiz i da ujedno Barselona nekoliko sati kasnije ne pobedi trećeplasiranu Đironu. Jedanaest bodova deli Real od Barselone posle 33 odigrane utakmice, a do kraja prvenstvene sezone ostalo je još pet susreta.

Tim trenera Karla Ančelotija je s pravom na prvom mestu - pobedio je u 26 sukoba i ima najbolji napad sa 71 postignutim golom. Ali to nije sve, Real dominira i u odbrani, jer je do sada primio samo 22 pogotka. Protiv Kadiza bi Madriđane na golu trebalo da brani Tibo Kurtoa, koji se oporavio od povreda oba kolena, i očekuje se u startnoj postavi.

Pored svega, Kraljevići se takmiče i za osvajanje Lige šampiona, a u polufinalu im je rival Bajern. Iz Minhena je sredinom sedmice doneo ne idealan, ali ipak pozitivan rezultat u vidu remija 2:2, i stoga će se o finalisti odlučivati na Bernabeuu.

Kadiz, s druge strane, isto ima za šta da igra, jer je tek na 18. mestu i bliži mu se ispadanje. Trenutno ga deli pet bodova od sedamnaestoplasirane Selte. A pošto je ekipa trenera Mauricija Pelegrina uspela da pobedi na samo četiri meča, spas na terenu u preostalih pet utakmica izgleda malo verovatan.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Hetafe - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 27, 51/

Subota

14.00: (1,35) Sosijedad (4,80) Las Palmas (10,0)

16.15: (1,35) Real Madrid (5,00) Kadiz (9,00)

18.30: (2,80) Đirona (3,60) Barselona (2,40)

21.00: (3,70) Majorka (3,20) Atletiko Madrid (2,15)

Nedelja

14.00: (3,00) Osasuna (3,20) Betis (2,45)

16.15: (2,40) Selta (3,50) Viljareal (3,05)

18.30: (2,10) Valensija (3,15) Alaves (3,90)

21.00: (1,58) Rajo Valjekano (3,90) Almerija (6,00)

21.00: (1,60) Sevilja (3,90) Granada (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaĐironaReal MadridKadiz

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara