Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Bitka za opstanak u Keniji, Etiopiji i Tanzaniji

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Domaćin je na desetom mestu u šampionatu Tanzanije. Ima najviše remija u šampionatu ove zemlje, čak 11 na 24 meča, a četiri u poslednjih pet kola. Gejta Gold se grčevito bori za opstanak. U seriji je od tri nerešena ishoda, četiri utakmice je bez trijumfa, pa su joj bodovi preko potrebni. I JKT Tanzanija nije obezbedila opstanak, ima dva boda više od narednog rivala. U prvom delu šampionata Gejta Gold je slavila na domaćem terenu sa 1:0.

SIDAMA BUNA – VELAJTA DIHA, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Sidama Buna je u donjem delu tabele u prvnstvu Etiopije, ali je obezbedila opstanak. Velajta Diha ima bod više od narednog rivala, i ona je bezbrižna u finišu šampionata. Gosti su sakupili četiri boda u poslednja dva kola. Sidama je slavila protiv narednog rivala sa 4:1 u gostima u prvom delu sezone. Pre toga su četiri meča u nizu završena sa malo golova, bio je tip 0-2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KENIJA CB – KAROBANGI ŠARKS, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Očajna sezona za Keniju CB, tek deseto mesto. Forma je loša, tri meča bez pobede. Ajkule su dobrom ritmu, pet mečeva bez poraza, trenutno su na 12. poziciji, bez bojazni za opstanak u elitnoj ligi Kenije.

SOFAKA – ŠABANA, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Domaćin se bori za opstanak u Keniji. Sofaka je prva iznad crte, sa dva boda manje od ugroženog Muhoronija. Šabana je takođe u opasnoj zoni, ima tri boda manje od današnjeg rivala, ali i tri meča u nizu bez poraza, pa bi ovaj meč mogao da bude jedan od ključnih u prvenstvu Kenije. Do kraja sezone je ostalo sedam kola. Šabana je u prvom delu šampionata krajem prošle godine dobila Sofaku sa 4:1.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara