Franc Vagner i Evan Mobli (©AFP)
Franc Vagner i Evan Mobli (©AFP)

Nije kraj, igraće se sedma! Bankero i Vagner imaju protivotrov za Klivlend (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 04:06

Kavalirsima malo 50 poena Donovana Mičela da naprave prvi brejk, definitivno slome Orlando i odu u polufinale Istočne konferencije

Ne, ne, još nije kraj. Ne znaju Klivlend i Orlando kako da naprave brejk. Igraće se sedma!

Pričekaće još malo Boston, zaboraviće i kad je odigrao poslednji meč pre no što dobije rivala. Donovan Mičel pucao je iz svih oružja, sasuo je ravno 50 poena u koš Orlanda i Klivlendu je i to bilo malo! Nije bio u stanju da napravi brejk, da definitivno slomi rivala i ode u polufinale Istočne konferencija. Pronašli su Paolo Bankero i Franc Vagner protivotrov za Kavalirse i produžili seriju – 103:96.

Izabrane vesti

Kada je na prethodna dva gostovanja Orlandu podbacio Donovan Mičel, znali su u Klivlendu šta nije valjalo, gde je bio problem. Nije ga teško evidentirati, jer u te dve utakmice je ponajbolji igrač tima zbirno ubacio 31 poen. Ali, sada kada je dao daleko više, kada su sve skupa procenti šuta Kavalirsa bili bolji od Orlandovih – mogu samo da se češu po glavi i zagledaju u druge kolone.

Istina, slabije je Klivlend šutirao trojke, pogodio ih je tek sedam. Bio na 25 odsto šuta sa velike razdaljine, no ni Orlando nije imao bogzna čime da se pohvali u Kia centru. Imao je blagu premoć u skokovima, dobio je bitku pod obručima i za nijansu imao bolji protok lopte. Ipak, bio je u minusu i tu bi i ostao, završio sezonu, da se nije pojavio Paolo Bankero.

Sam protiv svih igrao je Franc Vagner u prvom poluvremenu. Vukao je, bio lokomotiva Medžika. Istrošio je i kada je voda počela da ulazi u Orlandove uši, ukazao se – Paolo Bankero. Šutevi koji mu nisu ulazili do tada, jesu u poslednjim minutima četvrte deonice. Pogađao je uz kontakt, išao na ulaze, rudario na skoku…

Kao i Franc Vagner igrao je bez predaha, no sačuvao je svežinu za trenutke kada se meč lomio. Ispogađao je i teže šuteve i na kraju sa linije za slobodna bacanja postao najbolji strelac tima u šestoj utakmici. Došao je do brojke od 27 poena, ostavio je iza sebe nemačkog reprezentativca, koji se zaustavio na 26. U tandem su poništili sve dobro što je uradio Donovan Mičel i pride su imali izuzetno raspoloženog Džejlena Sagsa.

Uzimao je dosta šuteva, čak 13 puta opalio za tri poena, ali i bio poprilično precizan. Šest puta je loptica prošla kroz mrežicu, davao je širinu igri Orlanda i sa 22 poena je bio treći sastojak neophodan za trjumf. Trojkaški gledano niko nije mogao da mu parira, sve ukupno gledano iz Klivlenda samo Darijus Garland.

NBA LIGA – PLEJ-OF:

Subota

Orlando – Klivlend 103:96 (3-3 u seriji)

/Bankero 27 – Mičel 50/

03.30: Dalas – LA Klipers (3-2 u seriji)



tagovi

NBA ligaNBA plej-ofKlivlend KavalirsOrlando Medžik

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara