Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Momir Ilić ostaje trener Vesprema do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 08:40

Uprava mađarskog šampiona stala uz srpskog stručnjaka posle kraha u četvrtfinalu Lige šampiona

Drugu godinu zaredom mađarski Vesprem, klub sa najvećim bužetom na svetu, nije uspeo da se plasira na završni turnir Lige šamiona u Lankses areni u Kelnu. Navijači su besni, mađarska rukometna javnost je očekivalo više od tima Momira Ilića, ali je danski Olborg u dvomeču četvrtfinala bio bolji.

Aranđelovčanin je bio “na ledu” posle ispadanja. Ilić je rekao da će o njegovom statusu da odlučuje upava. Njemu ugovor sa Vespremom ističe na kraju sezone. Verovatno će tada da dođe do razlaza proslavljenog srpskog rukometaša i giganta iz komšiluka, ali je Ilić dobio poverenje da nastavi započeti posao ove sezone, a uteha je borba za duplu krunu gde je Vesprem veliki favorit u odnosu na ove sezone očajni PIK Seged.

Izabrane vesti

Generalni direktor Vesprema Zoltan Čik poslao je poruku navijačima na Fejsbuk stranici kluba.

Naravno, svi su razočarani i tužni posle našeg poraza u Olborgu. Ne možemo više da menjamo prošlost i izlišno je razmišljati šta je trebalo bolje da uradimo u tih 60 minuta. Taj meč je prošlost, ali moramo da učimo i učićemo na greškama. Moramo da se fokusiramo na budućnost i naše sledeće izazove koji su pred nama do kraja sezone. Tim i stručni štab i dalje uživaju puno poverenje uprave i sve naše napore ćemo koncentrisati na 31. krunu u Kupu Mađarske i 28. titulu šampiona, istakao je Čik.

20.30: (1,45) Rajn Nekar Leven (8,50) Hanover (3,40)

Ilić je u julu 2021. potpisao ugovor sa Vespremom ugovor na dve plus jednu godinu koji ističe ovog leta. Klub do sada nije saopštio nikakve vesti o Ilićevoj budućnosti. Prvi put od sezone 2013/2014, Vesprem se dve godine zaredom nije plasirao među četiri najbolja tima Evrope, što je veliki udarac za “Legiju stranaca” iz Vesprema, gradića u blizini jezera Balaton. U timu je samo jedan Mađar, Patrik Ligetvari koji je zadužen za defanzivne zadatke.


tagovi

Momir IlićVespremEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara