""
""

Detaljna statistika 155.večitog derbija: Gobeljić izdominirao, Vulićević sakrio Pešića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.17. | 20:29

Šta kaže platforma Instat Fudbal?

Očekivalo se više, posebno zbog evropskih uspeha, ali je utisak da su oba tima zadovoljna ishodom 155.večitog derbija. Crvena zvezda je sačuvala prednost od tri boda, Partizan je sačuvao mrežu najviše zahvaljujući odličnim odbranama Vladimira Stojkovića u prvom poluvremenu. 

Drugo poluvreme je bilo za zaborav... Zanimljiv ugao na dešavanja na 155.večitom derbiju ponudio je portal namenjen navijačima Crvene zvezde redstarbelgrade.com. Urednici tog portala su na osnovu platforme Instat fudbal izvukli statistički učinak svih igrača.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je najdominantniji igrač u osvojenim duelima bio Marko Gobeljić, koji je čak 20/21 duela (16/16 na zemlji, i samo jedan izgubljen duel u vazduhu) uspešno rešio u svoju korist! Takođe, perfektan niz nastavljen je i u kategoriji „startovi na loptu“ gde je Gobeljić imao uspešnost 11/11, odnosno 100%

Najslabiji kod domaćina u tom paramtru duela bio je Aleksandar Pešić.  On je samo sedam od 27 duela rešio u svoju korist, što znači da je ostale duele dobio bek Partizana Vulićević. Takođe, Pešić je osam puta pokušao da predribla Vulićevića i samo je dva puta bio uspešan.

Što se tiče poseda lopte, crveno-beli su odneli primat i imali su 56% lopte u svom posedu, a najdominantniji su bili u periodima 15-30 minut (61% : 39%) i 75-90 minut (73% : 27%).

Savić i Le Talek su ukupno učestvovali u 32 duela i imali, zbirno, 24 uspešna duela. Le Talek je 16/20 duela uspešno rešio u svoju korist, a Savić je 8/12 puta bio uspešan u duelu. Ostali dueli pripali su Tavambi i Đurđeviću.

Partizan je zabeležio više napada na utakmici od Crvene zvezde (98:93), ali je bio slabiji u učinkovitosti, pa su samo četiri puta napadi gostiju završili udarcem,  dok su napadi Zvezde 13 puta završili udarcem ka golu Partizana.

Zvezda je uputila 13 udaraca na meču, od toga tri u okvir gola, dok je šampion četiri puta šutirao na gol, i nijednom u okvir gola.

Zanimljivo je da je Kanga šest puta šutirao ka golu, ali nijednom u okvir.

(Foto Star Sport)

tagovi

Aleksandar PešićEvropaMarko GobeljićMiroslav VulićevićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara