Navijači u Etiopiji (©AFP)
Navijači u Etiopiji (©AFP)

AFRIKA: Preslabi Suf je izgubio 21 od poslednje 22 utakmice, samouništenje šampiona Etiopije

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 09:17

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Katastrofalni rezultati aktuelnog šampiona Etiopije Sent Džordža u prelomnoj fazi prvenstva gotovo izvesno će ga koštati titule. U poslednjih pet kola Sent Džordž nijednom nije pobedio, štaviše u tri navrata je poražen. Poslednja dva meča je izgubio od Volajte Diče (0:1) i Havase (1:2), timova sa donje polovine tabele. Zato je sedam kola pre kraja šampionata tek četvrti na tabeli, ima osam bodova manje od lidera Etiopija Nigd Banka, a pet od drugoplasiranog Difens Forsa. Da bi sačuvao kakvu-takvu šansu da se ipak dočepa trona mora danas da savlada 13-plasirani Etiopijan Inšurans, tim koji je u seriji od tri vezana trijumfa. Inšurans je u poslednjih 10 kola ostvario te tri pobede, šest remija i samo jedan poraz, zahvaljujući čemu je pobegao od zone ispadanja. Iako je prvi iznad crte, ima devet poena prednosti u odnosu na 14-plasirani Volkite, tako da je zasad bezbedan. U prvoj polusezoni početkom novembra Sent Džordž je savladao Inšurans sa 3:0.


KOUSTAL UNION – SINGIDA, 17.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

U Tanzaniji su tri tima godinama već nedodirljiva (Jang Afrikans, Simba i Azam), dok je večita borba između ostalih za četvrto mesto, poslednje koje vodi u Kup konfederacije. Njega je prošle godine zauzela Singida, koju je u međunarodnim kvalifikacijama na poslednjem stepeniku pre grupne faze zaustavio egipatski Fjučur. Sada je, pet kola pre kraja prvenstva, Singida tek deveta na tabeli, ali i dalje bi mogla da se probije do četvrtog mesta. Njega zauzima upravo njen današnji rival Koustal Union, koji ima samo pet bodova više. Ako bi Singida danas slavila preskočila bi na tabeli dva kluba, izjednačila se sa Tanzanija Prizonsom, dok bi Kinondoni imao bod više. Koustal Union je vezao tri meča bez pobede (dva poraza, pa remi), čime je sebi zakomplikovao borbu za međunarodnu vizu. Njegova snaga je domaći teren, na poslednjih devet utakmica pred svojim navijačima ima sedam pobeda, remi i jedan poraz, od Simbe. Singidu je ugostio samo jednom u novijoj prošlosti, prošle godine, kada je bilo 1:1.


ES SETIF – SUF, 19.00

(Fudbal, Alžir 1)

Fudbleri Sufa su odavno već digli ruke od ove sezone. Definitivno im po kvalitetu nije mesto u elitnom takmičenju. Od poslednja 22 meča u svim takmičenjima izgubili su čak 21, posle 24 prvenstvena kola imaju samo sedam bodova. Suvišno je i da se konstatuje da su poslednji na tabeli i da su ispali iz lige. U prošlom kolu je od Sufa bolja bila Suara sa 6:0. Očekuje se da im crni niz danas produži ES Setif, kojem su zapravo bodovi neophodni u borbi za Ligu šampiona ili Kup konfederacije. Četvrti je na tabeli sa pet bodova manje od drugoplasiranog Konstantnina, od kojeg je odigrao meč više, odnosno -4 u odnosu na Beluizdad. Četvrto mesto takođe potencijalno vodi u Kup konfederacije (zavisi od Kupa Alžira), ali je ES Setifu problem što USM Alžir ima tri odigrana meča manje, a samo dva boda zaostaje. Do kraja prvenstva je ostalo još šest kola.


SUPERSPORT – KEJP TAUN SPARS, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Prekasno je novi prvoligaš Južne Afrike Kejp Taun Spars počeo da igra. Pobedio je dva puta u poslednja tri kola, ali i pored toga je ubedljivo poslednji na tabeli. Sedamnaestoplasirani Ričards Bej, koji je na mestu koje vodi u baraž, beži mu šest bodova, a do kraja su ostala samo još tri kola. Sparsi dakle moraju da savladaju Supersport, ali i domaćinu je važno da danas trijumfuje kako bi zauzeo četvrto mesto i plasirao se u Kup konfederacije. Trenutno je šesti, ima dva boda manje Sekukunea, dok je TS Galaksi sakupio isti broj poena, ali je odigrao utakmicu manje. U prvoj polusezoni Supersport je kao gost savladao Kejp Taun Sparse sa 2:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara