©Reuters
©Reuters

Piksi o Tadiću: Nije dobro ako je to rekao, radi se o taktici

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.06.24. | 00:12

"Želeo sam Tadića sa svežim nogama u drugih 45 minuta. Ništa više", kaže Stojković

(Od izveštača Mozzart Sporta za Evropskog prvenstva)

Iznenadio je Dragan Stojković Piksi javnost odlukom da utakmicu počne bez najkreativnijeg fudbalera ove generacije i kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića.

Izabrane vesti

Iskusni fudbaler sebe smatra najboljim igračem ove generacije, kao i da je mogao mnogo više da pomogne ekipi da je od starta bio na terenu.

Selektor je bio iznenađen izjavama svog kapitena.

"Nije dobro, ako je to rekao. Nikako nije dobro. To je moja odluka, doneta iz taktičkih razloga. Želeo sam Tadića sa svežim nogama u drugih 45 minuta. Ništa više. Radi se o taktici", rekao je Stojković.

Orlovi su poraženi u Gelzenkirhenu minimalnim rezultatom, ali su ostavili dobar utisak na otvaranju, pa sa dobrim raspoloženjem dočekuju meč sa Slovenijom (20. jun), koji bi mogao da bude ključan po pitanju plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Tadić je na večerašnjoj utakmici na teren ušao u 61. minutu, umesto umornog Aleksandra Mitrovića, što je ponudilo čitavoj ekipi više opcija završnici akcija, ali osim pokušaja Dušana Vlahovića iz daljine, mreža Džordana Pikforda nije ozbiljnije ugrožena u samoj završnici utakmice.


tagovi

Dragan Stojković PiksiDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara