Rasmus Hojlund protiv Slovenije (©Reuters)
Rasmus Hojlund protiv Slovenije (©Reuters)

Danci razmišljaju naglas: Kako projektili ka Rajkoviću mogu da pokrenu 'nevidljivog' Hojlunda

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.06.24. | 09:34

Zanimljiva teza iz tabora našeg poslednjeg rivala pred odlučujući meč Grupe C

Dok je posle trijumfa Španije nad Albanijom i pogotovo remija Hrvatske i Italije u Srbiji nikad aktuelnija priča o tome kako sa dva boda možemo dalje, u Danskoj i ne pomišljaju da se uzdaju u igru brojeva i lude kombinacije. Selektor Kasper Hjulmand govorio je na konferenciji o tome kako je u glavama svih članova ekipe pobeda nad Srbijom i da druge varijante ne dolaze u obzir. Jedan od preduslova da se to dogodi jeste i da Danska konačno dobije najbolju verziju svog prvog napadača Rasmusa Hojlunda.

Gotovo svi danski mediji pišu i govore o tome kako centarfor Mančester Junajteda nema iza sebe dobar turnir, jer se u prve dve utakmice maltene nije video na terenu. U susretima sa Slovenijom i Engleskom Hojlund je bio u čvrstom zagrljaju protivničkih štopera i nije uspevao da se iskobelja iz istih, zbog čega je zabeležen samo jedan njegov pokušaj u okvir gola. Bilo je to na otvaranju turnira protiv Slovenije kada mu je nekoliko centimetara nedostajalo da se proslavi.

Izabrane vesti

Mladi napadač ne uspeva da se snađe u sistemima sa trojicom štopera i to ga je dosad sprečavalo da pokaže delić onoga zbog čega ga je Junajted prošlog leta platio 74.000.000 evra. Ipak, Danci su se dosetili kako bi mogli da pokrenu svoju mladu zvezdu i da možda u meču sa Srbijom konačno proradi njegov golgeterski instikt.

Golčina Mortena Hjulmanda protiv Engleske – pogodak sa najveće distance na evropskim prvenstvima u poslednjih 15 godina – otvorila je i kod selektora Kaspera Hjulmanda temu za razmišljanje o tome kako bi isti mogao da pomogne Hojlundu protiv Srbije. Da li je u pitanju samo 'dimna zavesa' da se zavaraju prave namere ili je šef stručnog štaba Danaca bio toliko otvoren, ali on smatra da protiv Srbije Morten Hjulmand i društvo što češćim pretnjama sa distance treba da nateraju srpsku odbranu da izađe više, kako bi se eventualno otvorio prostor za Hojlnuda u kaznenom prostoru. Zaključak – jedna upotrebljiva lopta promenila bi sve.

“Mnogo je golova sa distance postignuto na kontinentalnim šampionatima, mi smo to uradili protiv Engleske, što će sada da natera protivnike da više razmišljaju o tom delu“, rekao je Kasper Hjulmand i dodao:

“Posle Mortenovog gola, njegov sledeći pokušaj sa velike udaljenosti naterao je Engleze da izađu visoko. Samo jedna upotrebljiva lopta Hojlundu otvorila bi mu prostor i verovatno bi ostao sam jer će defanzivci morati da izađu na šut“.

Rasmus Hojlund je u popriličnom golgeterskom postu. Nije zatresao mrežu ni u jednoj utakmici tokom 2024. godine. Poslednji put strelac je bio u oktobru prošle godine, ali selektor Hjulmand je i dalje zadovoljan onim što njegov prvi izbor u napadu donosi ekipi. I pored kritika kojim je zasut zbog nedostatka golova, u danskim medijima ipak se provlači činjenica da Hojlund tera protivničke odbrane da se fokusiraju na njega i to je ono što Hjulmand želi.

“Rasmus je uložio ogroman trud u obe utakmice. Protiv Engleske se nosio sa Trentom i Stonsom. Stalno je trčao i radio bez lopte. Uvukao im se pod kožu, vukao je kao manijak. Svaki put kada smo stvarali šanse, on je bio tu. Da, nije postigao gol, ali nije ni 'servisiran' kako treba. I pored toga sam jako zadovoljan onim što je uradio, a vidim i da se on nije obeshrabrio zbog nedostatka golova“, rekao je Hjulmand.

A, kako je Hojlund kompenzovao manjak golova? Počeo je više da igra za tim, da se vraća u odbranu i više je uključen ne samo u razvoj napadačkih akcija, već i u odbrani. U Danskoj se ipak nadaju da bi protiv Srbije mogao da proradi i njegov golgeterski instikt, da će igrati više u dubinu čime bi naterao našu odbranu da se 'razvuče'.

DANSKA ISPADA U GRUPI - KVOTA 4,00

Pre početka Evropskog prvenstva, Hojlund je klupsku sezonu završio kao rezerva u Mančester Junajtedu. Ni to ga nije izbacilo iz balansa, jer je u prve dve utakmice na svojim leđima nosio jednog, neretko i po dvojicu protivničkih igrača, čime je otvarao prostor za saigrače. Ipak, Hjulmand ne razmišlja o tome da mladog napadača povuče na klupu. Ideja među svim Dancima je da Hojlunda poguraju ka golu, kako bi mogao da nosi ekipu u nokaut fazi.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Rasmus Hojlundreprezentacija DanskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara