Miloš Ćuk (©MN Press)
Miloš Ćuk (©MN Press)

To se čekalo: Miloš Ćuk na spisku Srbije za Olimpijske igre u Parizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 10:13

Na Stevanovićevoj listi igrača za odbranu zlata i Mandić, Jakšić, Rašovići, Radulović...

Još kada je Uroš Stevanović postao selektor, najavio je povratak Miloša Ćuka u reprezentaciju Srbije. Ipak, as Novog Beorada je propustio kontinentalni i dva svetska šampionata, ali se našao na širem spisku za Olimpijske igre u Parizu.

Dogovor je postignut, sve prepreke su otklonjene i Miloš Ćuk je, čim se nalazi na spisku, spreman da povede Srbiju do nove olimpijske medalje.

Izabrane vesti

Na širem spisku selektora Uroša Stevanovića za Olimpijske igre u Parizu su: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Radoslav Filipović (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (igrao za Brešu, trenutno bez kluba), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Petar Jakšić (Radnički), Luka Pljevančić (Šabac), Miloš Ćuk (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Vašaš), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Lukić (Novi Beograd) Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

Ako ne bude nepredviđenih iznenađenja i ako povrede zaobiđi reprezentativce, Srbija će verovatno u najjačem sastavu krenuti u odbranu zlatnih medalja iz Rio de Žaneira i Tokija. Među igračima kojima su upućeni pozivi su i Dušan Mandić, osvajač Lige šampiona sa Ferencvarošem, kapiten državnog tima Nikola Jakšić, Strahinja i Viktor Rašović, plejada igrača Novog Beograda, srpskog i regionalnog šampiona.

Dakle, najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

Uroš Stevanović je uputio pozive 23 igrača za pripreme, a kao iznenađenje bi mogao da se označi izostanak Lazara Dobožanova. Mada, golman Novog Beograda, sa kojim je selektor Srbije sarađivao u kragujevačkom Radničkom, ni prethodnih puta nije išao na velika takmičenja. Evidentno je da dirigent državnog tima veruje drugima.

Ono što je od ranije poznato, a vezano je za golmansku poziciju, jeste da na Olimpijske igre ne ide Branislav Mitrović.

Reprezentacija Srbije će od 10. do 22. juna trenirati u Kragujevcu, a od 24. juna do 2. jula će biti na pripremama u Kranju. Potom je od 4. do 7. jula očekuje turnir u Šapcu na kojem će učestvovati: Francuska, Australija, Crna Gora, Rumunija, Nemačka i Srbija. Uslediće dva dana odmora, da bi se pripreme od 10. do 16. jula nastavile u Novom Sadu, a od 17. do 20. jula u Podgorici. U Beogradu će se treninzi održati 22. i 23. jula. Polazak za Pariz zakazan je za 25. jul.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024Olimpijske igreMiloš ĆukPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara