Miloš Ćuk (©Starsport)
Miloš Ćuk (©Starsport)

Sa Ćukom sve izgleda drugačije: Srbija dobila novu dimenziju

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 21:48

I te kako se osetio povratak olimpijskog šampiona iz Rio de Žaneira

Jedna od prvih zamisli i želja Uroša Stevanovića kada je preuzeo selektorsku palicu od Dejana Savića bila je da vrati Miloša Ćuka u državni tim. Dovoljna je i jedna utakmica da se vidi zašto.

Čitav olimpijski ciklus nije bilo Miloša Ćuka, a sa njim sve drugačije izgleda. Sa senatorim u bazenu utisak je dijametralno suprotan. I te kako se osetio povratak olimpijskog šampiona iz Rio de Žaneira. Davao je ton igri Srbije sa zgodne strane, pogađao i razigravao, i bio među najzaslužnijima što je Rumunija zadržana na distanci na otvaranju turnira u Šapcu - 13:7.

Izabrane vesti

Znala je Rumunija u bliskoj prošlosti da vrati Srbiju u realnost, da je spusti na zemlju ili bolje rečeno sastavi sa njom, da uputi upozorenje. Nije to bio slučaj u Šapcu, dvoboj u gradu na Savi nije imao dodirnih tačaka sa onim iz Svetskog kupa u Los Anđelesu, sličniji je bio sa Evropskim prvenstvom u Zagrebu.

Srbija je bila ta koja je dobar deo meča diktirala tempo, koja je znala šta želi u napadu i odbrani. Ne i uvek da realizuje ideju, da igrači sprovedu nameru selektora Uroša Stevanovića u delo... Ali, za to i služe pripremne utakmice - da se vidi ko i koliko može, a ko ne.

Kada su igrači sa najdužim stažom bili u vodi, problema uglavnom nije ni bilo. Dušan Mandić će, očekivano, biti sve i svja, kao i Nikola Jakšić. I to je nešto što se neće menjati u doglednoj budućnosti, sve dok budu tu za reprezentaciju. Evidentno je bila i težnja da Miloš Ćuk i Nikola Dedović, povratnici u državni tim, igraju u paru, na različitim širinama.

I dobro je to izgledalo. Mirniji su bili napadi sa njima dvojicom, braćom Rašović, Savom Ranđelovićem, glavnim polugama - kapitenom Nikolom Jakšićem i Dušanom Mandićem.

Uroš Stevanović je ukazao priliku Vasiliju Martinoviću, Petru Jakšiću i Bogdanu Gavriloviću od mlađih igrača, izostavio Radomira Drašovića, Marka Radulovića, Nikolu Lukića, Đorđa Lazića, Nemanju Vica...

Kreirala je Srbija tri gola prednosti i bez pojedinih standardnih reprezentativaca, bez po muke je održavala i uvećala. Tek na mahove su Rumuni uspevali da joj stvore poteškoće, uglavnom prego Vlada Georgeskua i Ludeana Frančeska, iz šuteva sa distance i igrača više.

Prvi utisak - dobar. Ali, oštriju sliku daće dueli sa Francuskom i Crnom Gorom.

SRBIJA – RUMUNIJA 13:7

(4:4, 4:1, 3:2, 2:0)

Šabac

Gradski bazen

Sudije: Margeta (Slovenija), Blanšar (Francuska)

Igrač više: Srbija 13 (4), Rumunija 6 (4)

Peterci: Srbija 2 (1)

SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk 3, Dedović, P. Jakšić, N. Jakšić 3, Gavrilović, Ubović 1, Pljevančić, V. Rašović, Mišović, Martinović 1.

RUMUNIJA: Tic, Vrančeanu, Lutesku, Fulea, Neamcu, Priotesa 1, Bota, Antiša, Kolodrovski, Georgesku 3, Frančesku 2, Vančik, Dragušin, Tepelus 1.


tagovi

Nikola JakšićDušan MandićMiloš ĆukUroš StevanovićVaterpolo reprezentacija Rumunijevaterpolo reprezentacija SrbijeSava RanđelovićStrahinja RašovićViktor RašovićNikola Dedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara