Nikola Zečević (©srl.rs)
Nikola Zečević (©srl.rs)

Počinje bitka za titulu: Crno-beli pucaju od samopouzdanja posle trofeja, idu po brejk u Šabac

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.04.24. | 09:19

Super rukometna liga Srbije: Metaloplastika danas (19.00, Arena Sport 7) čeka Partizan u prvom meču polufinalne serije. Kod dama duel poslednja dva šampiona, Jagodine i Železničara iz Inđije (19.00, Arena Sport 5). U obe konkurencije igra se na dve dobijene

Kreće najzanimljiviji deo rukometne sezone u Srbiji, borba za tron u obe konkurencije. Po četiri najbolje ekipe u narednih nešto više od mesec dana odlučiće o šampionima. Vojvodina i Jagodina brane titulu.

Posle osvojenog Kupa Srbije za Partizan prošle nedelje u Novom Sadu, samopouzdanje crno-belih je na visokom nivou, a četa Đorđa Ćirkovića želi da Lalala preotme i drugi trofej, onaj značajniji. Dok su Novosađani favoriti protiv pančevačkog Dinama, očekuje nas drama u drugom polufinalnom paru, Metaloplastika – Partizan.

Izabrane vesti

Šapčani imaju prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici, ali čini se da je forma na strani Beograđana. Prvi meč igra se danas (19.00, Arena Sport 7) u dvorani Zorka u Šabac, uz beplatan ulaz, pa se očekuje bar 2.000 gledalaca u gradu na Savi.

Neverovatan je podatak da se prvi meč polufinala igra u terminu kada je fudbalski derbi na Marakani koji će da gleda čitava zemlja. Očigledno je da se rukometnoj Srbiji stvari teško pomeraju sa mrtve tačke, da je totalna odsutnost spoznaje da ovom sportu očajnički treba publicitet i pune dvorane. Zar nije moglo da se igra sat kasnije ili zašto da ne i pre toga. Ako Nemci mogu da igraju u vreme ručka, zašto to ne bi moglo u Srbiji?!

19.00: (2,05) Ajzenah (8,00) Štutgart (2,05)

Ove sezone je skor 1:1 u pobedama u duelu Šapčana i Beograđana. U prvom meču protekle jeseni, tim Vladnaa Matića je lako slavio sa 35:30, dok je pre nešto manje od mesec dana, Partizan na Banjici dobio Metaloplastiku sa 30:27 i tim trijumfom stigao do “kote 3” u ligaškom delu Super rukometne lige Srbije i izbegao polufinale sa Vojvodinom.

Kapiten Metaloplastike, Darko Arsić, veruje u svoj tim, da će kruna sezone da bude plasman u finale plej-of i borba za srpski tron.

Posle duge sezone počinje plej-of, ono što ljubitelji rukometa žele da vide, a to je najbolje od ovog sporta. Za naslov prvaka boriće se četiri tima koja su se, po mom mišljenju, potpuno zasluženo našle u doigravanju za šampionsku titulu. Nas očekuju bar dva duela sa osvajačem Kupa, jako dobrom ekipom, koja je uigrana i ima kvalitetne pojedince. Poštujemo Partizan, ali mi imamo jasno zacrtan cilj i želimo da krunišemo trud koji smo uložili tokom cele sezone. Imali smo vremena da se spremimo, znamo šta nas čeka, ekipa je zdrava i nestrpljivi smo da izađemo na teren u subotu. Ljubitelje dobrog rukometa pozivam da dođu i uvere se i sami da se najbolji rukomet igra u hali Zorka”, istakao je jedan od najboljih golmana u Srbiji.

U crno-belom taboru vlada pozitivna atmosfera, ali svestan je kapiten Nikola Zečević da je pred Partizanom izuzetan protivnik i vruć gostujući teren. Očekuje se da će i crno-beli imati vetar u leđa od strane Grobara koji su im nosili pre sedam dana do trofeja u Novom Sadu.

Osvajanje Kupa je za nas adrenalinska injekcija, jer smo pokazali celoj naciji da naša želja za trofejima nema granice i da Vojvodine nije nepobediva. Iako su emocije još uvek sveže, treba zaboraviti finale Kupa i fokusirati se na narednog protivnika, jer tek sada počinju najbitnije utakmice. Metaloplastika je odlična ekipa, sjajno vođena od strane trenera Vladana Matića, koja forsira rukomet jedan na jedan. Imaju odličnog golmana Arsića, koji je na vrhunskom nivou cele sezone. Forma mu nije padala ni u jednoj utakmici, tako da očekujem jako težak meč. Oni jako dobro igraju pred svojim navijačima, što se videlo i protiv šampiona Vojvodine, ali mi smo spremni za teško gostovanje. Pokazali smo na Banjici da možemo da ih nadigramo i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat u Šapcu”, istakao je srednji bek crno-belih koji je ušao u formu posle teške povrede i sedam meseci oporavka.

Sve bolji u crno-belom taboru je i srednji bek Veljko Popović kioji je golom osam sekundi pre kraj drugog produžetka pre sedam dana protiv Vojvodine u finalu Kupa Srbije doneo penale svom timu i kasnije trofej, kada je poslednji pogodio mrežu nekadašnjeg saigrača Andreja Trnavca iz sedmerca za pehar posle 11 godina posta. Čak 12 godina Partizan čeka na titulu.

Mislim da je malo ko očekivao da ćemo osvojiti trofej u Novom Sadu, ali mi smo zaista verovali da to možemo. Prepoznali smo trenutak, dali sve od sebe i doneli veliku radost klubu, posle 11 godina bez pobedničkog postolja. Sa velikim samopouzdanjem sam preuzeo odgovornost kod šuta za izjednačenje, a to što je trener odredio da šutiram peti sedmerac mi govori da je imao poverenja u mene i da sam dobro odigrao celu utakmicu. Nijednog momenta mi nije bilo u glavi da lopta neće završiti u mreži, ali želim da istaknem da su mi saigrači ulili dodatnu sigurnost i da smo svi zaslužni za veliki uspeh. Moramo da se spustimo na zemlju i nastavimo vredno da radimo. Metaloplastika je beležila odlične rezultate ove sezone i sigurno neće tako lako dići ruke od zacrtanog cilja. Pobediće ekipa koja bude imala veći fokus i želju, a ja se nadam da ćemo u Šapcu imati podršku navijača, jer nas njihovo prisustvo čini jačim i motivisanijim“, poručio je Popović.

Kod dama, polufinalna serija počinje danas, a sastaju se u Jagodini poslednja dva šampiona. Domaća četa Dragana Markova i prvak iz 2022. godine Železničar iz Inđije (19.00, Arena Sport 5) ukrstiće koplja. Zvezda igra u nedelju na Banjici protiv Medicinara i Šapca. Beograđanke su osvojile Kup Srbije u Inđiji i i imaju prednost domaćeg terena kao lider u prvom delu sezone i ulogu favorita za duplu krunu.

Sve utakmice plej-ofa u obe konkurencije možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJA – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

19.00: Metaloplastika – Partizan

Nedelja

17.00: Vojvodina – Dinamo Pančevo

***igra se na dve dobijene

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž) – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

18.00: Jagodina – Železničar Inđija

Nedelja

18.00: Crvena zvezda – Medicinar

***igra se na dve dobijene


tagovi

Nikola ZečevićRK PartizanMetaloplastikaRukometna superligaŽRK JagodinaŽelezničar Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara