Srđan Babić (MN Press) i Igor Vujačić (Reuters)
Srđan Babić (MN Press) i Igor Vujačić (Reuters)

Erakovića nema iako je odbrana Zenita najbolja: Babić i Vujačić u izboru za najboljeg defanzivca Rusije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 14:05

Premijer liga iznela spisak od 11 imena

Tri štopera iz srpskih klubova i jedan srpski iz Španije stigli su u Rusiju leta 2023. godine. Strahinja Eraković pojačao je Zenit u transferu od kojeg je Crvena zvezda zaradila 8.000.000 evra, odlazak Igora Vujačića u Rubin doneo je Partizanu 1.000.000, moskovski Spartak platio je 5.000.000 evra Almeriji za Srđana Babića, a Čukarički dobio 1.500.000 evra od Rubina za Uroša Drezgića.

Ako izuzmemno Drezgića koji još nije upisao nastup u Premijer ligi Rusije, preostala trojica standardni su članovi, da ne kažemo stubovi odbrane svojih timova.Ali nisu se sva trojica našla u izboru za najboljeg defanzivca ruskog šampionata.

Izabrane vesti

Na listi odabranih nalazi se 11 imena. Svoje mesto su pronašli Srđan Babić, Igor Vujačić, ali ne i Strahinja Eraković što je pomalo iznenađujuće imajući u vidu da je standardni štoper najbolje odbrane ruske lige. Njegov Zenit je lider, primio je svega 23 gola na 26 utakmica, ali jedini predstavnik kluba iz Sank Peterburga na listi je levi bek i 30-godišnji kapiten tima Daglas Santos.

Babić je od dolaska u Rusiju odigrao 17 prvenstvenih utakmica uz jedan gol i tri žuta kartona od čega su dva dobijena na istoj utakmici. Vujačić je upisao 24 prvenstvena nastupa uz jednu asistenciju, dok je Eraković zabeležio 23 i namestio dva gola saigračima.

Među odabranom jedanaestoricom nalaze se po dvojica fudbalera moskovskog CSKA i Spartaka. Uz Babića, iz spartaka je tu i Danil Hluševič, dok su Mojzes i Vilijan Roša predstavnici Armejaca. Pomenuti Santos brani čast Zenita, Žunior Alonso zaštitno lice Krasnodara, a Fabijan Balbuena Dinama. Lokomotiva može da se pohvali Nairom Tiknizjanom, Rostov Maksimom Osipenkom, a Nižnji Novgorod Kirilom Gostjukom.


tagovi

Igor VujačićSrđan BabićStrahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara